ДСБ внесе сигнал до Софийския градски прокурор относно публикация в

...
ДСБ внесе сигнал до Софийския градски прокурор относно публикация в
Коментари Харесай

ДСБ внесе сигнал до прокуратурата срещу Борисов и Цацаров, заради публикацията в „Шпигел”

ДСБ внесе сигнал до Софийския градски прокурор по отношение на обява в немското издание „ Шпигел” за предаване на турски жител на режима на Ердоган. От партията показват, че изнесените обстоятелства сочат, че висши държавни чиновници на България (премиерът Бойко Борисов и основният прокурор Сотир Цацаров) са се поставяли в услуга на турските управляващи, което на процедура е удар против българската национална сигурност, още повече че тези дейности са злепоставили страната пред нашите съдружници от Европа.

„ Националното управление на Политическа партия “Демократи за мощна България” разиска изнесените обстоятелства в немското издание “Шпигел” и смята, че българската прокуратура би трябвало да стартира следствие против посочените лица от висшата държавна администрация на България за това, че са се сложили в услуга на непознати държавни ползи, което сочи, че са налице данни за осъществено действие по реда на Глава първа “Престъпления срещу Републиката” от Наказателния кодекс на Република България”, се споделя в сигнала.

Ето цялостният текст на сигнала:

До
Софийски градски прокурор
гр София

С И Г Н А Л

от Политическа партия Демократи за мощна България
адрес: гр. София 1000 ул. Витоша 18

В авторитетното немско издание “Шпигел” на дата 11.09.2020 година е оповестен материал със заглавие “Как българският министър председател Борисов се трансформира в прислужник на Ердоган”.
В текста на материала се показва:

“След опита за държавен прелом в Турция на 15 юли, Бойко Борисов се среща с турския дипломат в София.” От тайната преписка на турските дипломати излиза наяве, че Борисов “разбира сложността на ситуацията” и ще се постарае да откри “бързо решение на случая”. Следва среща сред турския дипломат и тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров. По това време турският жител Абдуллах Бююк е бил търсен от Анкара, поради съмнения за връзки с организацията на проповедника Гюлен.”

Впоследствие, Бююк е арестуван и предаден на турските управляващи, макар решенията на българския съд да не бъде екстрадиран. През октомври 2016 година още седем турски жители са експулсирани от България в Турция.

От грамите излиза наяве, че е имало среща сред турския дипломат и тогавашния български основен прокурор Сотир Цацаров. В информацията се твърди още и, че наподобява висшият магистрат е предал на турците деликатна информация за Бююк. Турската страна е била поканена да изпрати ново искане за изгонване. Малко преди да излезе в годишен отпуск Цацаров споделя, че ще се погрижи персонално за случая.

В умозаключение изданието твърди, че секрети служби на турското посолство в София, сочат че Цацаров и Борисов и тайните служби на България са взели участие интензивно в депортирането на членове на турската съпротива.

Изданието се базира на отчет на турското посолство в София и на грами сред турското посолство и държавното управление в Анкара, които са резултат от следствие на немските специфични служби. Изнесените обстоятелства сочат, че висши държавни чиновници на България са се поставяли в услуга на турските управляващи, което на процедура е удар против българската национална сигурност, още повече че тези дейности са злепоставили страната пред нашите съдружници от Европа. Към този миг множеството държави-членки на Европейски Съюз и Европейска комисия осъдиха остро репресивните дейности на турските управляващи, към представителите на опозицията в тази страна.

Националното управление на Политическа партия “Демократи за мощна България” разиска изнесените обстоятелства в немското издание “Шпигел” и смята, че българската прокуратура би трябвало да стартира следствие против посочените лица от висшата държавна администрация на България за това, че са се сложили в услуга на непознати държавни ползи, което сочи, че са налице данни за осъществено действие по реда на Глава първа “Престъпления срещу Републиката” от Наказателния кодекс на Република България.

С почитание:
Атанас Атанасов
/председател на ДСБ и съпредседател на „ Демократична България”/
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР