ДСБ не издигна кандидатура за президент, за да угодим на

...
ДСБ не издигна кандидатура за президент, за да угодим на
Коментари Харесай

Цецка Бачкова: Основната причина да напусна ДСБ е подмяната на ценностите и идеологията

" ДСБ не издигна кандидатура за президент, с цел да угодим на Румен Радев, не подкрепихме Украйна с оръжие, с цел да угодим на Корнелия Нинова. Не се противопоставихме на популизма в 47-ия парламент, с цел да угодим на Кирил Петков и Асен Василев. Вижданията на ДСБ към този момент се свеждат до това с кой по-голям можем да си партнираме, а не по какъв начин да растем и да разширяваме поддръжката си и да постановяваме ние дневния ред в страната и да постановяваме полезностите, зад които стоим ".

Това сподели пред БНР Цецка Бачкова, която напусна " Демократи за мощна България " в символ на митинг против " превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и комфортна патерица на по-амбициозни политически сили ". През февруари т.г. тя беше претендент и за ръководител на ДСБ, само че тогава ген. Атанас Атанасов завоюва партийния избор.

" Основната причина да напусна ДСБ е подмяната на полезностите, подмяната на идеологията, отклонение от пътя, по който сме вървели постоянно. ДСБ представляваше интелигентите хора и претенциите на такава партия са да отстоява и да основава десни политики. Да се бори за мощно посланичество в политиката, а не да се снишава пред мощния на деня, " посочи Бачкова.



 

По думите на Цецка Бачкова " Демократична България ", част от която е ДСБ, е отстъпила и от дясното, и от евро-атлантизма.

" Защото се оказа, че една коалиция с Корнелия Нинова може да бъде по-важна от позиционирането на България във връзка с войната в Украйна.... Компромиси имаше и във връзка с бюджета, и във връзка с правосъдната промяна. Не съумя " Демократична България " да излезе от това ръководство със предпазени десни и евро-атлантически политики, " разяснява Бачкова.

Тя акцентира, че ДСБ е била компромисният участник, търсещ диалози и мир в четворната коалиция, с цел да я задържи жива, макар че е било ясно, че се разпада.

" Всичко, против което на думи се борим в страната, го практикуваме в личната си партия. Борим се против корупцията в страната, а избори в самата партия ДСБ се печелят с разпределяне на постове. Борим се против " калинките " в страната, а точно комфортни хора имат път и бъдеще в партията. Борим се за народна власт, а не даваме хората с друго мнение да го споделят и ги наказваме. Не можем да се опитваме да променим страната, а да не можем да променим личната си партия ", показа още Бачкова.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР