ДСБ даде крайно отрицателна оценка на законопроектите на ГЕРБ и

...
ДСБ даде крайно отрицателна оценка на законопроектите на ГЕРБ и
Коментари Харесай

ДСБ: И ГЕРБ, и БСП борят корупцията като при Живков - промени има, промяна няма

ДСБ даде " извънредно негативна " оценка на законопроектите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия за битка с корупцията. Това са ходове от времето на късния живковизъм – да се вършат промени, с цел да не се промени в действителност нищо, написа в позицията на дясната партия.

" В гласен и мълчалив съюз до момента, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи отхвърлят да реформират правосъдната система, твърдо охраняват безотговорността и безотчетността на прокуратурата, блокират и обричат на неуспех всеки опит за радикални промени. Защо българските жители да им имаме вяра, че ще посегнат на своите ползи с този нов законопроект и органа за осъществяването му. Компетентните рецензии на двата законопроекта от страна на представители на юридическите среди ускоряват такова подозрение " - безапелационни са от ДСБ.

Новият антикорупционен орган, както и да е конструиран, ще бъде подложен в изискванията на превзетата страна. Така че пречистване не можем да чакаме, а по-скоро – чадър за основателите му, написа в позицията.

В текста се показва още: " Законопроектите оставят усещане, че с тях вносителите им се надяват да се разфокусира отговорността за съществуващата корупция във всички управляващи в страната. С предлаганото форматиране на виновните институции, които до момента се провалят в това отношение, се цели да им бъде провиснал нов начален период, с цел да проработят дейно, като бъдат събрани дружно. Ако бъдем обективни обаче, би трябвало да посочим, че тяхната неефективност не се дължи на някакъв систематичен проблем, а на блокирането им с партийни и корпоративни назначения, с цел да се охраняват съответни ползи. Да бъдат употребявани като политически инструмент. Защото няма някакви особени законови аргументи те да не си правят работата. "

С тази наша отрицателна оценка даваме знак за внимание към българите за това, което следва да се случи. То е и мотив като партия да заявим твърдото си желание да работим за единодушие измежду българските жители, измежду нашите съидейници за дословното преучредяване на Републиката и нейните институции. Защото това може да осъществено единствено от едно ново болшинство в Парламента. Мнозинство, което има волята и отговорността пред бъдещето на нацията, които в настоящето Народно заседание ги няма, приключват позицията си Демократи за мощна България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР