***Дряново/с. Керека.От 11.00 часа на площада пред Народно читалище „Напредък

...
***Дряново/с. Керека.От 11.00 часа на площада пред Народно читалище „Напредък
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 11 май

***
Дряново/с. Керека.
От 11.00 часа на площада пред Народно читалище „ Напредък - 1884 " вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде посетител на честването на 400-годишнината от възникването на село Керека.

***
София.
От 09.00 часа в театралната зала „ Алма Алтер " на Софийския университет „ Св. Климент Охридски " ще се организира вторият тур на националното надпреварата по правопис „ Пазим езика си " за V и за VI клас.

***
София.
От 09.00 часа в Дом на Културата „ Борис Христов " ще се състои Научна конференция " Екологията - метод на мислене ".

***
София.
От 9.30 часа на игрищата на Националната футболна база „ Бояна " ще се организира благотворителен футболен шампионат с присъединяване на чиновници на дипломатическите задачи в София, институции и неправителствени организации.

***
София.
От 09.30 часа в Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски " ще бъде отслужена Архиерейска св. Литургия.

***
София.
От 11.00 часа в зала,,Триадица " ще се организира училищен шампионат по гимнастика-зона София, който е свършек на плана,,Гимнастиката-здраве и хубост за нашите деца ".

***
София.
От 11.00 часа в Историческия музей ще се организира Ден на компетентност „ Български език и история ".

***
София.
От 11.00 часа в Общински културен институт Дом на културата „ Искър " (бул. „ Кръстю Пастухов " №23) ще се организира Инициативата „ Съкровищата на София - мултижанрови събития за деца ".

***
София.
От 12.00 часа в Централния Военен клуб ще се организира конференция, на която ще бъдат показани тематиките и резултатите от Първата научна конференция за Централна и Източна Европа по тиреоидни болести.

***
София.
От 14.00 часа в София Тех Парк, постройката на Иновационен конгрес „ Джон Атанасов ", зала Нетера Космос, ще се състои премиерата на най-новата книга на испанския полярник и публицист Хавиер Качо „ Аз, Фрам ".

***
София.
От 17.00 часа в Софийската опера и балет Зонта интернешънъл клуб „ Света София " ще означи своя 100-годишен празник.

***
Благоевград.
От 10.00 часа пред зала „ 22 септември " ще се организира самодейността „ Лекоатлетически маратон - Благоевград ".

***
Бургас.
От 10.00 часа пред Пантеона и на паркинга на огромният търговски обект на
ул. „ Янко Комитов " 8 ще се организира самодейността „ Книги за боклук ".

***
Бургас.
От 10.00 часа устието на река Ропотамо ще бъде почистено от доброволци от VІІІ, IX и X клас на Професионалната гимназия по химични технологии „ Акад. Н. Д. Зелински ". Почистването е проведено от Регионалната ревизия по околната среда и водите в Бургас във връзка 22 май - Международния ден на биологичното многообразие.

***
Бургас.
От 10.00 часа в Експоцентър „ Флора " ще се организира фестивалът „ Бургас твори ".

***
Бургас.
От 10.00 часа в Експоцентър „ Флора " ще се организира часът на Галерия Вест - „ Вълшебството на цветовете ". Събитието е част от фестивала „ Бургас твори ".

***
Бургас.
От 11.00 часа наоколо до експоцентър „ Флора " са проведени танци с присъединяване на ТА „ Здравец " - Камено, фолклорна групировка „ Зеленика " с началник Мария Маркова Халачева към Центъра за млади гении - Бургас, Габриела Тасева, Виктор Митев и Жаклин Димитрова. Събитието е част от фестивала „ Бургас твори ".

***
Бургас.
От 17.30 часа на открита сцена до „ Часовника " ще се организира концерт на професионален фолклорен отбор „ Атанас Манчев ".

***
Бургас.
От 17.30 часа пред постройката на Община Бургас, родителите ще излязат на кротичък митинг срещу Стратегията за детето 2019-2030.

***
Бургас.
От 18.30 часа в експоцентър „ Флора " следва прочит на поезията на Елка Стоянова, Ажда Чаушева, Наталия Димитрова, Яна Вълчева, а към тях ще се причислят музикантите Ксения Каролева, Марко Маджаров, Тодор Тодоров, както и артистът Тони Минасян. Събитието е част от фестивала „ Бургас твори ".

***
Варна.
От 13.00 часа в Концертната зала на Младежки дом - Варна ще се състои премиерата на книгата „ Където морето допира брега ".

***
Варна.
От 17.30 часа пред постройката на Общината ще се митинг против Националната тактика за детето 2019-2030 година

***
Велико Търново.
От 9.00 часа от Владишкия мост в кв. „ Асенов " ще се организира първия дял на акцията „ Движи се и победи " - поход от Велико Търново до хижа „ Божур ".

***
Велико Търново./с. Арбанаси.
От 10.00 до 14.00 часа в Парк Хотел Арбанаси браншови организации от 18 страни от Европа и Централна Азия ще се включат в интернационалната кръгла маса, която е част от Осми Национален събор на овцевъдите в България.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа пред паметника на св. св. Кирил и Методий ще се организира отбелязване на Патронния празник на Великотърновския университет.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в читалище „ Искра " спектакъл „ Весел " показва: „ Пинокио " - детски куклен театър.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа на пл. „ Майка България " ще се организира митинг против „ Национална тактика за детето 2019-2030г. ".

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа в НЧ „ Напредък-1869 " ще се организира регионален стадий на VI-ия Национален фестивал на съветската лирика, ария и танц „ Пусть всегда будет солнце " 2019 година.

***
Каварна.
От 14.00 часа на Стадион „ Калиакра " ще се състои Футболна среща от Европейското състезание на УЕФА за девойки до 17 годннн Холандия-Англия.

***
Карлово.
От 10.00 часа на площад „ 20-ти юли " ще се организира „ Да изиграем едно българско хоро " с присъединяване на детските градини от община Карлово, Организатор - ДГ „ Слънце ".

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в Рилския манастир в Рилския манастир МОН ще отличи шефове с премията „ Св. Иван Рилски " в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий на 11 май.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Възрожденското учебно заведение ще бъде маркирана 100-годишнината от основаването на съдружие „ Св. Св. Кирил и Методий ".

***
Ловеч.
От 09.45 часа в Многофункционална спортна зала в ПЕГ „ Екзарх Йосиф І " ще се организира открит екипен и самостоятелен шампионат по тенис на маса.

***
Перник/с. Мещица.
От 10.00 часа пред читалището в с. Мещица ще се организира XI Национален детски фолклорен конкурс " Дай, бабо, огънче ".

***
Перник.
От 10.00 часа в библиотеката на НЧ " Елин Пелин - 1903 година " ще се организира
„ Ден на отворените порти " - във връзка професионалния празник на библиотекарите.

***
Перник.
От 17.00 часа ще се организира Празник на кв. „ Тева ".

***
Перник/ с. Дивотино.
От 17.00 часа ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий ", с. Дивотино, ще се организира патронен празник на учебното заведение.

***
Петрич/с. Кромидово.
От 18.00 часа пред винарска маза Орбелус, с. Кромидово, ще се организира Третото издание на Орбелус Ритъм & Вино.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в постройката на БЧК-Пловдив ще се организира регионално съревнование на ученическите екипи по първа долекарска помощ.

***
Пловдив.
От 10.00 часа брега на река Марица против остров Адата ще се организира екологичен учебен семинар „ Да осиновим Адата ".

***
Пловдив.
От 10.00 в парк „ Лаута " над 4000 участници ще се включат в 4-тото издание на Народен събор „ Пловдив ".

***
Пловдив.
От 11.00 часа Тракийско Дружество „ Войвода Руси Славов " ще уважи паметта на своя патрон на гроба му на Централните гробища в Пловдив

***
Пловдив.
От 14.00 часа на сцената на Националното учебно заведение за музикално и танцово изкуство „ Добрин Петков " - Пловдив ще се организира обичайният фолклорен фестивал „ Нашите корени ".

***
Пловдив.
От 17.00 часа в зала „ Библиотека " на Тракийски културен дом Пловдив " ще се състои авторският лиричен моноспектакъл „ Пътеки към Душата на България " на поетесата и актрисата Тоня Борисова, родственица на Захарий Стоянов.

***
Симитли/с. Полето.
От 08.30 часа църквата „ Св. Кирил и Методий " в село Полето ще означи храмовия си празник.

***
Сливен/ с. Селиманово.
От 10.00 часа в центъра на селото стартира ХI конкурс-надпяване „ С песните на Йовчо Караиванов ".

***
Смолян/с. Смилян.
От 10.00 часа в ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий " - село Смилян ще се състои Тържествен концерт по случай 100 години от основаването на учебното заведение.

***
Стара Загора.
От 09.30 часа пред спортна зала „ Иван Вазов " градът ще бъде част от Еврокоридор №8, по който тича ултрамаратонецът Красимир Георгиев.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа на спортните стадиони зад Централна поща ще бъде даден старт на обичайните Работнически игри.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа от парк „ 5-ти Октомври " до парк " Артилерийски " членовете на група Не на тактиката на детето 2019-2030 - Стара Загора и Възраждане Стара Загора провеждат митинг и походно шествие под мотото „ При мама и тате ми е най-добре! ".

***
Чепеларе.
От 15.00 часа в Чепеларе ще се организира „ Веселие в Чепеларе - празник на хората ".

***
Шумен.
От 09.30 часа в СУ „ С. Доброплодни " ще се организира съревнование по калиграфия и правопис.

***
Шумен.
От 10.30 часа пред постройката на Община Шумен ще се състои церемониален обред по издигане на знамената на Европейски Съюз, България и Шумен.

***
Шумен.
От 11.00 часа пред Драматично-куклен спектакъл „ В. Друмев " ще се състои режисура за деца от Панайот Цанев „ Книжки сладкодумки ".

***
Шумен.
От 11.30 часа на открита сцена, пл. „ Освобождение " ще има шоу за деца, анимации, игри.

***
Шумен.
От 16.00 часа часа от пл. „ Кристал " до Община Шумен ще се състои дефиле на мажоретни сформира и разкриване на Фестивал на мажоретния танц „ Мадарски конник ".

***
Шумен.
От 18.15 часа пред Драматично-куклен спектакъл „ В. Друмев " ще се състои разкриване на Театралния фестивал „ Нова българска драма ".

***
Шумен.
От 19.00 часа на открита сцена, пл. „ Освобождение " ще се състои празничен концерт на група Фанданго, с присъединяване на обединения на Младежкия дом и СУ „ С. Доброплодни ".

***
Ямбол.
От 13.00 часа на пистата край село Тенево ще бъде даден стартът на спортните игри на Националния мотосъбор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР