Drvline – платформа, ориентирана към ОЕМ производителите на оборудване за

...
Drvline – платформа, ориентирана към ОЕМ производителите на оборудване за
Коментари Харесай

CES 2018: Samsung представи платформа за самоуправляващи се автомобили

Drvline – платформа, насочена към ОЕМ производителите на съоръжение за самоуправляващи се коли и снабдители на MaaS (Mobility as a Service) услуги показа Samsung в границите на ревюто CES 2018.

Според разработчиците доста от актуалните софтуерни и хардуерни платформи за самостоятелни коли принуждават потребителите да одобряват комплект от технологии на правилото “всичко или нищо”. Drvline пък е основана отчитайки благоприятни условия за бъдещи промени, като унищожаване или прибавяне на технологии и съставни елементи. Това би трябвало да подсигурява актуалността на крайното решение в бъдеще. Гъвкавостта е значим фактор за триумф в бъзро изменящи се браншове, какъвто е автомобилният.

 Samsung показа платформа за самоуправляващи се коли

Платформата включва няколко съставния елемент и технологии, основани въз основата на опита на Samsung, наптрупан в региона на електрониката, интернет на нещата и вградените системи, в това число логаритми за автопилоти от равнища 3, 4 и 5. Тук влиза и системата от камери за следене на обстановката на пътя, основана дружно с Harman въз основата на стандартите и условията на NCAP (New Car Assessment Program), които в скоро време ще влязат в действие. Сред тях са предизвестия при овакантяване на лента за придвижване, алармиране при опция за конфликт, засичане на пешеходци, както и автоматизирано спешно прекъсване.

Представянето на Drvline на CES 2018 идва след поредност от стъпки, подхванати от Samsung през предходната година. Сред тях е придобиването за 8 милиарда $ на Harman, която специализира в областта на обвързваните автомобилни системи. Други образци са основаването на поделение, сплотяващо няколко автомобилни посоки, основаване на фонда за нововъведения Samsung Automotive Innovation Fund с бюджет 300 млн. $ и серията вложения и партньорства за взаимни разработки на решения.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР