Дружеството за колективно управление на сродни права в музиката. ПРОФОН

...
Дружеството за колективно управление на сродни права в музиката. ПРОФОН
Коментари Харесай

Съставят спасителен план за творческия сектор

Дружеството за групово ръководство на сродни права в музиката. ПРОФОН прави незабавна готовност за предплатено погашение на хонорари към създателите, което ще стартира от 13 април, оповестиха от сдружението.

Решението на Управителния съвет на ПРОФОН е подбудено от невижданата обстановка на пандемия, която удари мощно целия креативен бранш.

Артист-изпълнителите и продуцентите ще получат шест месеца по-рано част от сумите за потреблението на репертоара им в секторите медии , препредаване и обществено осъществяване, прецизират от сдружението.

Музикалният бизнес е тотално неподвижен сега. Артисти, продуценти и създатели са оставени без доход поради тоталното прекъсване на всички концерти, затварянето на магазините, които продават музика, блокирането на звукозаписния развой и снимането на видеоклипове, показват от ПРОФОН.

" Изплащането на възнагражденията за миналата година по правилник и по закон се прави през септември, ние обаче ясно си даваме сметка, че средствата, които събираме и разпределяме могат да се окажат основни за оцеляването на доста реализатори и музикални компании. Реорганизацията на целия развой в толкоз къс времеви период и в отдалечен режим на работа изисква свръхмобилизация на всичките ни запаси, човешки и софтуерни, само че екипът ни е решен да направи всичко допустимо, с цел да подкрепим гилдията ", разяснява изпълнителният шеф на ПРОФОН София Щерева.



ПРОФОН е една от първите организации в света, която подхваща дейни ограничения, които да са избавителен пояс за изпълнителите и продуцентите на музика , допълват още от сдружението.

Междувременно над 30 музиканти, артисти и писатели се включиха единствено за два дни в акцията на Дирекцията " Култура " на Столичната община с главния апел " Останете си у дома " , оповестиха от Столичната община.

Във видеозаписи създателите насочат своите послания, дават хрумвания какво да вършим в свободното си време вкъщи, описват истории, пеят. На концепцията стремително откликнаха актьори от разнообразни генерации и стилове, а клиповете се разгласяват всеки ден на Facebook страницата на Дирекцията " Култура " на Столичната община - Столица/Култура, показаха от общината.

Началото на акцията беше подкрепена от девойките и момчетата от " Бон-Бон ", които са записали онлайн своя версия на песента на Майкъл Джексън Earth Song. А видеото в Международния ден на театъра е на актьорите от Столичния куклен спектакъл Венцислава и Камен Асенови. Специално основаните от тях куклени герои показват авторска ария, а актьорското семейство ни споделя: " Усмихвайте се! ", оповестиха от общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР