Дружеството за частни капиталови инвестиции Da Vinci Capital обяви, че

...
Дружеството за частни капиталови инвестиции Da Vinci Capital обяви, че
Коментари Харесай

Da Vinci Capital инвестира в глобалната технологична компания DataArt


 Da Vinci Capital влага в световната софтуерна компания DataArt

Дружеството за частни финансови вложения Da Vinci Capital разгласи, че ще влага в софтуерна компания DataArt, която проектира и създава персонализирани софтуерни решения за клиенти от разнообразни промишлености.

" Направихме изчерпателен разбор и изследвания, които демонстрираха, че DataArt има извънредно висока известност измежду клиентите и сътрудниците си във връзка с качество, уместност и продуктивност, което повлия значително върху капиталовото решение на Da Vinci Capital ", споделя ръководещият съучастник на Da Vinci Capital Денис Фелинг.

Високият растеж на приходите на DataArt също е оказал значимо значение при взимането на окончателното решение. „ DataArt е фокусирана върху даването на висококачествени инженерни услуги за сложни софтуерни планове, ето за какво Da Vinci Capital има големи упоритости по отношение на партньорството. Искаме да повторим триумфа на предходната ни инвестиция в Epam Systems, която приключи с начално обществено предложение на Нюйоркската фондова борса през 2012 ", добавя Фелинг.

Приходите на DataArt за 2017 година надвишиха 124 милиона $ и компанията за следващ път е включена в листата на най-бързо разрастващите се частни организации в Съединени американски щати. След договорката DataArt ще продължи да се концентрира върху трите си основни пазара - Съединени американски щати, Англия и Европа, където Da Vinci Capital разполага със обилни активи и потвърден опит.

 Da Vinci Capital влага в световната софтуерна компания DataArt

" За нас е голямо преимущество да разполагаме със мощен капиталов сътрудник, какъвто е Da Vinci Capital. Достъпът до капитал е жизненоважна съставна част за развиването на една световна софтуерна консултантска компания, а неповторимият опит на Da Vinci Capital в този сегмент ще бъде от голяма изгода за DataArt “, разяснява Евгений Голанд, президент и създател на DataArt. Според него тази инвестиция освен е висока оценка за пазарния триумф на DataArt, само че е и избор на голямо доверие в управническия екип и в построяването на надеждни оперативни процеси.

Съгласно съглашението, Da Vinci Capital придобива неконтролиращо присъединяване в DataArt, а дейностите на компанията остават без смяна и под контрола и управлението на досегашния мениджърски екип.

От 2016 DataArt разполага с развоен център у нас, а в световен проект има офиси в над 20 местоположения в Съединени американски щати, Европа и Южна Америка. DataArt е известна със задълбочените знания на екипите си в създаването на софтуерни решения в разнообразни промишлености, като финансовата сфера, опазване на здравето, IoT, медии, туризъм, хазарт, гейминг и други Сред клиентите на DataArt са водещи компании като Nasdaq, TravelPort, Ocado и MeetUp.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР