Дружеството Топливо-2 на бизнесмена Васил Щраков обжалва решението на проектната

...
Дружеството Топливо-2 на бизнесмена Васил Щраков обжалва решението на проектната
Коментари Харесай

Фирма оспори доставчика на тръби за газовата връзка с Гърция

Дружеството " Топливо-2 " на предприемача Васил Щраков апелира решението на плановата компания " Ай Си Джи Би "  за избор на снабдител на тръби за междусистемната газова връзка Гърция-България. Жалбата е от през вчерашния ден, а компанията не е поискала краткотрайни ограничения, които да стопират реализацията на плана. В сряда министър председателят Бойко Борисов и гръцкият му сътрудник Алексис Ципрас би трябвало да създадат първа копка на плана за газовата връзка с Гърция.

Оспорването на изпълнителя бе предизвестено още когато бяха отворени техническите предложения на претендентите за поръчката за 60 млн. евро без Данък добавена стойност. Предложението на българската компания не бе позволено до оценка, защото се реши, че не покрива поставените в процедурата механически условия, съобщи Медиапул. Предложената от " Топливо-2 " цена за доставката на стоманените тръби не бе оповестена, а офертата на определения съперник е за 58.2 млн. евро без Данък добавена стойност.

За доставката на тръбите бе определена гръцката  " Коринт Пайпуъркс ". От " Ай Си Джи Би " означиха, че техническото предложение на определения участник подхожда напълно на техническата спецификация и е с най-хубаво съответствие сред качество и цена.

Газовата връзка сред България и Гърция е дълга малко над 180 км, от които 150 км са на българска територия. Тя стартира от Комотини, Гърция, и се свързва с българската газопреносна система на Стара Загора. Техническият ѝ потенциал е от 3 до 5 милиарда куб. м. Общата стойност на плана е 220 млн. евро. Очаква се по тръбите да пристигат 1 милиарда куб. м азерски газ. Предвидена е опция и за доставка на полутечен газ от Съединени американски щати, Катар, Алжир, Израел, Египет и други страни.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР