Дружеството ТЕЦ Варна, което е собственост на почетния председател ан

Дружеството ТЕЦ Варна, което е собственост на почетния председател ан ...

Доган е регистрирал фирма за варненското си пристанище.


Дружеството "ТЕЦ Варна", което е собственост на почетния председател ан ДПС Ахмед Доган, е учредило дъщерна компания "Пристанище ТЕЦ Езерово". Тя трябва да управлява бъдещото търговско пристанище, което ще се изгражда на мястото на въглещния терминал на ТЕЦ-а, пише "Капитал".

Според информацията в търговския регистър очаквано за директор на новата компания е назначен Данаил Папазов. През периода 2001 - 2013 г. Той ръководи държавното "Пристанище Варна", беше министър на транспорта в кабинета „Орешарски“. В края на 2017 г. Папазов купи чрез фирмата си "Сигда" ТЕЦ "Варна" и няколко месеца по-късно прехвърли на Доган мажоритарния дял.

В ръководството на "Пристанище ТЕЦ Езерово" е и Адриан Атанасов, който е дългогодишен финансов директор на "Пристанище Варна".

Плановете са пристанището да бъде разширено и да изземе бизнеса за 60-70 млн. лв. на година с износа на зърно и контейнерите от "Пристанище Варна".

Капиталът на новорегистрираното "Пристанище ТЕЦ Езерово" е почти 63.8 млн. лева. Той е под формата на непарична вноска от страна на едноличния собственик ТЕЦ "Варна" - апорт на недвижими имоти и съоръжения. Сред имотите са терените, сградите и техниката на въглищния терминал, но и има и новопридобити имоти, чрез които ще бъде извършено разширение на пристанището.

Източник: mediapool.bg