Дружеството ще изгради 5 броя нови водогрейни котли с висока

...
Дружеството ще изгради 5 броя нови водогрейни котли с висока
Коментари Харесай

EVN Топлофикация влага 23 млн. лв. в нови отоплителни централи в Пловдив

Дружеството ще построи 5 броя нови водогрейни котли с висока успеваемост и екологичност при произвеждане на топлинна сила

Днес, 19 ноември 2019 година, в Пловдив EVN Топлофикация започва построяването на нови съвременни енергийни уреди за произвеждане на топлинна сила в България – 5 броя нови водогрейни котли.

Сред главните аспекти на EVN Топлофикация е екологично чистото произвеждане на топлоенергия. Toва е следващата стъпка към модернизацията на енергийните мощности, откакто през 2011 година EVN построи най-модерната когенерация за екологично произвеждане на топло- и електрическа енергия на Балканите.

EVN Топлофикация влага в новите водогрейни котли 23 милиона лв.. Общата мощ на оборудванията е 100 мегавата (MW).

Три от оборудванията ще се изградят на площадката в Топлоелектрическа централа Пловдив Север, а други две – в Отоплителна централа Юг. Чрез модерните уреди Пловдив ще има по-ефективно произвеждане на топлинна сила, по-чист въздух и нови вложения в локалната стопанска система. Очаква се планът да бъде приключен през 2021 година

Новите водогрейни котли извършват екологичните условия за чисто енергопроизводство. Новите водогрейни котли ще разрешат по-добро систематизиране и успеваемост на индустриалните потенциали. Тяхното ръководство ще бъде напълно автоматизирано.

Основната роля на оборудванията е за покриване на върхови товари и гъвкава работа с къси процедури на включване и изключване.

EVN Топлофикация зарежда с топлинна сила и топла вода над 30 000 семейства и бизнес клиенти в Пловдив. Дружеството ръководи близо 200 км топлопреносна мрежа и над 1200 абонатни станции като за последните 10 години са построени повече от 230 нови абонатни станции.

Ежегодно сдружението влага в обновяването на мощности и топлопреносна мрежа. През 2019 година беше построена нова топлопреносна мрежа за присъединение на нови клиенти в региони „ Северен “, „ Централен “, ЖР „ Тракия “, „ Западен “ в гр. Пловдив.

EVN Топлофикация припомня, че централното топлоснабдяване е измежду най-екологичните, удобни и безвредни способи за отопление.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР