Дружеството на плевенските художници разпространи днес протестно писмо срещу решение

...
Дружеството на плевенските художници разпространи днес протестно писмо срещу решение
Коментари Харесай

Плевенски художници протестират срещу решение на местния парламент

Дружеството на плевенските художници популяризира през днешния ден протестно писмо против решение на локалния парламент, с което бе отказано финансиране на Международния симпозиум по статуя.
Писмото е изпратено до ръководителя на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев и до кмета Георг Спартански. В него художниците напомнят, че в първото и последно към този момент издание на симпозиума са взели участие повече от 150 създатели от целия свят. Сред тях са били и доста български създатели. Второто издание е било включено в Културния календар на община Плевен. С решението си обаче Общинският съвет отхвърли да задели пари от локалния бюджет за провеждането му.
„ За страдание общинските съветници със своето провинциално мислене спънаха едвам проходилия конгрес. Форум, който донесе авторитет на град Плевен в международен мащаб и който щеше още доста да работи за положителното име на града и за неговата популярност. За европейския му образ. Чухме отзиви, изказани от общински съветници, че хората не харесвали тези камъни. Тези „ камъни “ са статуи. Скулптури, които ще останат след нас и вас, скъпи общински съветници. След вас, за които никой няма да си спомня след година-две, след 10, след 100, след 500 години. Но тези „ камъни “ ще останат... И може би бъдещите генерации ще схванат какво изменничество е осъществено от Общинския съвет към града ни. Нима тази сума, която беше спестена от просвета, ще донесе някаква изгода? Не ми се има вяра. Това е доста тъпо за вас. С това ваше гласоподаване вие се стремите градът ни да остане в забвение “- написа още в писмото на художниците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР