Дружеството Конкорд Смарт Инфраструктура ще започне да продава електронни винетки

...
Дружеството Конкорд Смарт Инфраструктура ще започне да продава електронни винетки
Коментари Харесай

Още един партньор на пътната агенция започва продажба на електронни винетки

Дружеството " Конкорд Смарт Инфраструктура " ще стартира да продава електронни винетки от среднощ на 14 август под комерсиалната марка DigiToll, оповестиха от организация " Пътна инфраструктура ". Компанията става вторият Национален снабдител на услуги, който реализира оперативна съгласуемост с Електронната система за събиране на пътни такси на АПИ.

Винетките ще могат да се купят на особено създадената онлайн платформа www.digitoll.bg, а по този начин също и в партньорската мрежа на " Интеркапитал груп ", позната с услугата " Cashterminal ", която разполага с над 1500 платежни терминални устройства в страната.

До момента АПИ има контракт за Национален снабдител на услуги с " Интелигентни Трафик Системи " ЕАД, с " Телетол " АД и с " Конкорд Смарт Инфраструктура " АД, като " Телетол " АД към момента не е постигнала оперативна съгласуемост със системата на АПИ и не може да продава електронни винетки. Преди месец от " Телетол " оповестиха, че ще сезират Европейската комисия и прокуратурата в България с съответни елементи за корист с власт, закононарушение по работа, подозрения за кражба и корупция от страна на Агенция " Пътна инфраструктура " и Министерството на районното развиване и благоустройството.

С въвеждане в комерсиална употреба на електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние трите регистрирани национални доставчика ще имат опция да оферират и тол услуги след доказване на оперативна съгласуемост с електронната система на АПИ.

В първата фаза от процедурата за регистрация на Национален снабдител на услуги е " Иком " АД. Дружеството желае да партнира единствено в събирането на тол такси, което за момента се възнамерява да стартира през март следващата година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР