Дружеството „Кей Джи Маритайм Шипинг“ АД, което е закупило 70%

...
Дружеството „Кей Джи Маритайм Шипинг“ АД, което е закупило 70%
Коментари Харесай

Румен Гечев към властта: Бизнесмен дължи на държавата 53 млн. лв., а вие ходите с него по балове

Дружеството „ Кей Джи Маритайм Шипинг “ АД, което е закупило 70% от капитала на „ Български морски флот “ ЕАД, продължава да не извършва задължението си към българската страна и да не заплаща неустойки по приватизационния контракт в размер на над 53 млн. лв., заяви националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев по времето на парламентарен надзор в Народното събрание.
„ Как по този начин българската страна разрешава да бъде разигравана от един предприемач и негови компании не престават да вземат участие в публични поръчки и да получават нови десетки и стотици милиони левове? В същото време членове на кабинета се явяват на публични мероприятия с този бизнес и даже седят на една маса с него по балове. При състояние че той дължи на българите 53 млн. лв., когато ние нямаме коли за спешна помощ “, изрази възмущението си проф. Гечев.
Социалистът разгласи, че по този случай Агенцията за приватизация е отдръпнала своя представител от Арбитражния съд, с цел да бъде назначен длъжностен.
„ Г-жо Николова, Вие отговаряте за тази организация. Как по този начин българската страна се отхвърля от правото си да дефинира кой да я пази? А този, който дължи 53 млн. лева, дали няма да отдели 1 млн., с цел да си назначи бранител, по какъв начин мислите? “, обърна се Румен Гечев към министърът на туризма Марияна Николова.
„ Още повече, че Европейският съд се е произнесъл, че когато става дума за ползите на страните членки на Европейски Съюз, нещата се вземат решение в съда, а не в арбитража на някакви бизнес асоциация “, добави депутатът от групата на левицата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР