Дружеството Газов хъб Балкан се присъединява към европейска мрежа от

...
Дружеството Газов хъб Балкан се присъединява към европейска мрежа от
Коментари Харесай

Газовата борса ще работи през европейска търговска платформа

Дружеството " Газов хъб Балкан " се причислява към европейска мрежа от газови тържища, поддържани от системата за търговия на основаната в Лондон компания " Трейпорт " (Trayport Limited), която е дъщерна на канадската " Ти Ем Екс Груп " (TMX Group) с опит на международния газов пазар. Така от януари 2020 година на българската газова борса ще се оферират разнообразни типове артикули, оповестиха от " Газов хъб " Балкан ".

От предходната седмица стартира регистрацията на искащите да се включат в плануваните през декември първи търгове за предлаганите от " Булгаргаз " размери в програмата за освобождение на количества. Месец по-късно се възнамерява да стартират търговете за подписване на двустранни краткосрочни и дълготрайни контракти в клирингов и неклирингов сегмент.

" Радваме се, че " Газов Хъб Балкан “ избра " Трейпорт " за пускане на първия основан в България ликвиден физически и търговски газов хъб ", споделя Ричард Еверет, основен действен шеф на компанията с известието.

" Ангажирани сме да подкрепяме растежа на пазарите за търговия с сила в международен мащаб и в този момент " Газов Хъб Балкан “ ЕАД ще се причисли към възходящия лист от над 40 брокера и тържища, които нашата мрежа поддържа. Очакваме с неспокойствие да работим за сполучливо внедряване на системата за борсова търговия ", добавя той.

Системата за борсова търговия " Трейпорт " среща предложения в действително време в електронна среда и провежда физически и финансови пазари. Платформата съставлява единно решение за транспарантно разпространяване на цените, съвпадане на ползите на клиентите и осъществяване на правилна търговия.

" Стартирането на новия пазар на газ е значим стадий в развиването на енергийната търговия в България “, показва шефът на " Газов хъб Балкан " Кирил Равначки. " Ще използваме забележителния опит на " Трейпорт " като снабдител с потвърдена технология. Новата платформа има за цел да притегли доста участници в търговията с газ, в това число на районно равнище, и чакаме тази самодейност да докара до дълготрайни изгоди, към този момент следени в други пазари ", добавя той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР