Дружеството Еврохолд се надява до края на годината да получи

...
Дружеството Еврохолд се надява до края на годината да получи
Коментари Харесай

Еврохолд се надява да придобие ЧЕЗ до края на 2019

Дружеството " Еврохолд " се надява до края на годината да получи всички регулаторни позволения, с цел да придобие българските активи на ЧЕЗ. Това заяви ръководителят на Надзорния съвет Асен Христов на среща с публицисти късно нощес, представен от БНР.

От компанията към този момент оповестиха, че имат подписан контракт за 335 млн. евро с ЧЕЗ - Прага. Парите за договорката ще бъдат обезпечени от две световни банки и личен капитал, а от холдинга обмислят да поканят представител на страната в борда на електроразределителното сдружение.

След като бъде завършена договорката за българските активи на ЧЕЗ, от „ Еврохолд “ ще се концентрират върху намаляването на загубите по преносната мрежа, с което няма да се наложи съществено нарастване на цената на тока, увери Асен Христов от надзорния съвет на холдинга.

И в случай че е належащо: „ Мисля, че нито един от моите сътрудници няма да бъде срещу да предложим място в Борда на шефовете на " Разпределение енерго " в бъдеще на един държавен представител ".

Кредит от 300 млн. евро е контрактуван с две интернационалните банки, а 80 млн. евро ще бъдат набрани през фондовата борса, макар че проспектът на сдружението към този момент е връщан два пъти за доработване от КФН.

От небанковия регулатор ревизират също по този начин потенциала на холдинга да обезпечи финансиране, а както стана ясно - резултатът от инспекциите ще бъде докладван в ДАНС и прокуратурата: " Предоставили сме информация, която, съгласно нашите адвокати, е повече, в сравнение с би трябвало да се даде ", увери Асен Христов.

От „ Еврохолд “ считат да останат в енергийния бизнес най-малко 10 години и не скриват упоритостите си да придобият и други активи на ЧЕЗ отвън страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР