Дружество за ООН в България насочва вниманието на младежи върху

...
Дружество за ООН в България насочва вниманието на младежи върху
Коментари Харесай

Поколението Фалшиви новини

Дружество за Организация на обединените нации в България насочва вниманието на младежи върху медийната просветеност и отговорността за основаване на медийно наличие в днешния свят, в който „ всеки е медия “. На 11 ноември от 17:00 ч. в бар „ Петък “ историите за конфликта си с подправените вести ще опишат публицисти, както и от новите юношески платформи - като Васил Койнарев, основен редактор на Uspelite. bg. За отговорността за основаването на медийно наличие по тематики от всекидневието на български младежи ще опишат основателите на 7 Talents и познати лица от техните продукции, както и LoveGuide – онлайн платформа, адресираща тематики табу като половото обучение и здраве.

За ролята на новите технологии и изкуствения разсъдък в основаването, само че и в битката с подправените вести ще опише доктор Преслав Наков, който идва в България непосредствено от Катарския институт по компютърни проучвания (QCRI). Опитът си от една от най-успешните акции за подправени вести „ Жълт флаг “ ще опише Ивайло Ботушанов от Saatchi & Saatchi Sofia.

За отговорността да бъдеш онлайн инфлуенсър, следван от хиляди консуматори ще опише Елисавета Белобрадова, съосновател на уеб страницата „ Майко блага! “. А Крис Захариев, Ясен Атанасов и Анастас Шипков ще споделят повече за това какво е да си инфлуенсър за своите връстници и какво се крие зад плана им „ Да се изгубиш преднамерено “.

Дружество за Организация на обединените нации цели с едно ексцентрично и забавно събитие да започва диалога за подправените вести и медийната просветеност сред младежи, публицисти, основатели на медийно съдържани и инфлуенсъри като сложи фокус върху отговорността на всеки от нас като притежател на информация.

С края на полемиката ще бъдат маркирани и 5 години от основаването на онлайн медията UNA News Bulgaria, основана напълно на непринуден принцип „ от младежи за младежи “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР