Дружество със седалище в Криводол ще добива глауконит от находище

...
Дружество със седалище в Криводол ще добива глауконит от находище
Коментари Харесай

Ще добиват глауконит във Врачанско

Дружество със седалище в Криводол ще добива глауконит от находище "Дълбоки дол " в землището на врачанското село Буковец, реши Министерският съвет.
Концесията се дава за период от 35 години. През този интервал концесионерът ще вложи 400 хиляди лева за добива. Очакваните концесионни заплащания за целия интервал са над 826 хиляди лева По закон те постъпват в държавния бюджет и в бюджета на общината по местоположение на концесионната повърхност - в тази ситуация Бяла Слатина.
Глауконитовата суровина намира приложение в земеделието, енергетиката, нефтохимическата индустрия, медицината, козметиката и други. До шест месеца министърът на енергетиката би трябвало да подписа контракта за концесия.
Правителството одобри и предлагането на концесионера "Минерална вода - Ком " ЕАД, за удължение на периода на концесията до 35 години, считано от датата на влизане в действие на досегашния концесионен контракт, подписан на 10 юни 2005 година Дружеството добива минерална вода от сондаж № 1 на находище "Бързия “, с. Бързия, община Берковица, област Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР