Дружествата за защита на птиците, ловците и туристите могат да

...
Дружествата за защита на птиците, ловците и туристите могат да
Коментари Харесай

БАБХ иска съдействие от орнитолози, ловци и туристи в борбата с птичия грип

Дружествата за отбрана на птиците, ловците и туристите могат да спомагат на при реализиране на надзора при диви птици за заболяването високо патогенна инфлуенца по птиците (птичи грип - б.р.), оповестиха от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) по отношение на усложнената епизоотична конюнктура поради разпространяването на болестта. От организацията допълват, че това ще й дпомогне да изследва по какъв начин заболяването е разпределена географски и при другите типове птици.

От БАБХ означават, че организацията е формален способен орган в страната за надзор на заразните болести, в това число на инфлуенцата по птиците.

От организацията показват също, че при разкриване на мъртви птици или живи, само че с некоординирани придвижвания, както и при видяни промени във типа на вътрешните органи при първична обработка на отстрелян дръпнат дивеч неотложно би трябвало да се осведоми съответната Областна дирекция по сигурност на храните (ОДБХ). Сигнали могат да се подават и на горещия телефон на БАБХ: 0 700 12 299.

На уеб страницата на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) са оповестени и в детайли насоки за деяние при разкриване на трупове на мъртви птици или птици с нетипично държание.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР