Дружествата в областта на социалните медии трябва да положат повече

...
Дружествата в областта на социалните медии трябва да положат повече
Коментари Харесай

ЕК: Социалните медии да защитават повече потребителите

Дружествата в региона на обществените медии би трябвало да положат повече старания, с цел да изпълнят настояванията, отправени през март предходната година от Европейската комисия и органите за отбрана на потребителите на страните членки, за съблюдаване на разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на потребителите, оповестиха от Европейска комисия.

Промените, които са създали Фейсбук, Twitter и Гугъл +, с цел да приведат своите условия за прилагане в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на потребителите, бяха оповестени през днешния ден. От тези промени ще се възползват към този момент повече от четвърт милиард консуматори в Европейски Съюз, които употребяват обществени медии. Гражданите няма повече да бъдат принуждавани да се отхвърлят от наложителни права, като да вземем за пример правото да върнат покупка, направена онлайн; те ще могат да подават жалбите си в Европа, а не в Калифорния; и платформите, сходно на доставчиците на офлайн услуги, ще поемат своя обективен дял от отговорност към потребителите в Европейски Съюз. Промените обаче единствено отчасти дават отговор на условията според правото на Европейски Съюз за отбрана на потребителите.

Докато последните оферти на Гугъл наподобяват в сходство с настояванията, отправени от органите за отбрана на потребителите, Фейсбук и в по-голяма степен Twitter единствено отчасти са разрешили значими въпроси по отношение на отговорността им и метода на известяван на потребителите по отношение на вероятно унищожаване на наличие или преустановяване на контракт.

Що се отнася до процедурата за „ известяван и деяние “, която органите за отбрана на потребителите употребяват, с цел да оповестят за съществуването на нелегално наличие и да изискат премахването му, измененията, въведени от някои сдружения, са незадоволителни.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР