Дружествата "Ню геймс" и "Национална лотария" имат сумарно за 2018

...
Дружествата "Ню геймс" и "Национална лотария" имат сумарно за 2018
Коментари Харесай

Как братя Ганеви крият приходите си и защо най-накрая публикуваха четливи финансови отчети?

Дружествата "Ню геймс " и "Национална лотария " имат сумарно за 2018 година продажби на билетчета и други хазартни игри за над 1.5 милиарда лв..

Това демонстрират докладите на двете компании, които бяха оповестени от сдруженията "с цел цялостна бистрота и отбягване на спомагателни внушения за прикриване на информация ". Интересното в тази ситуация е, че от основаването им преди 6 години двете компании разгласиха годишните си финансови доклади в Търговския указател в изцяло неразбираем формат, където числата бяха очевидно съзнателно заличени и замазани, с цел да се прикрие колосалното неплащане на налози към страната. Cъглacнo чл.10 и чл.11 oт ЗТРРЮЛНЦ дoкумeнтитe cлeдвa дa ca публичнo дocтъпни и вceки дa имa прaвo нa cвoбoдeн и бeзплaтeн дocтъп дo тях и дo eлeктрoнния oбрaз нa дoкумeнтитe, въз ocнoвa нa кoитo ca извършeни впиcвaниятa, зaличaвaниятa и oбявявaниятa. Нa прaктикa oбaчe дoкумeнти имa, нo дocтъпни дaнни нямa. Не може да се употребяват и за инспекция по реда на член 21 от ЗТРРЮЛНЦ.

Васил Божков години наред заплаща по-ниски държавни такси и по този начин икономисва стотици милиони. Държавата мълчи. Докога?

От АВ към Търговския указател са давани Указания за нечетливо подадени доклади от двете сдружения в интервала 2014-2019 година Ето какво гласи едно от тях с No 20160624111311/22.01.2019г.: "В допълнение, към обсъжданото заявление са показани сканирани копия на годишен финансов доклад, които са нечетливи, неразбираемо сканирани и не може да се откри наличието им. По тази причина не може да се откри дали същите отразяват финансовото положение на "Ню Геймс " АД за 2015 година, в който смисъл са останалите показани в актуалното регистърно произвеждане документи ".

АДФИ: Две от компаниите на Васил Божков са ощетили страната с доста над 210 млн. лв., инспекциите не престават, сумата се обрисува да бъде доста по-голяма!

В в този момент приложените файлове с докладите към този момент излизат нескрито както цялостните обороти на фирмите, по този начин и обстоятелството че в бележките всяка година категорично е посочван определеният метод на облагане с 20% върху комисионите (приходите от продажби на билети минус изплатените награди), посредством който съгласно страната е ощетен бюджетът със стотици милиони левове.

Ето по този начин наподобяват оповестените доклади на двете компании в Търговския указател:







А ето по какъв начин наподобяват оповестените финансови доклади в този момент:





Основна отговорност за това разминаване би трябвало да носят братята Димитър и Милен Ганеви. Двамата държат 44% от собствеността на "Национална лотария” посредством компанията си "ЛотоБГ ". 51% от бизнеса държи Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, а 5% е делът на задържания с Божков в ОАЕ Георги Попов. Братя Ганеви обаче са мениджърите на компанията, в която работят под 200 души. Самият Димитър Ганев е изпълнителен шеф на "Национална
лотария ". Със сигурност двамата би трябвало да са били осведомени със схемата за подаване на нечетливи и замазани доклади, като може да се направи догатката, че те седят в основата на тази порочна процедура. Изпълнителният шеф Димитър Ганев също по този начин би трябвало да носи отговорност за това изплащани ли са облагите, действителни лица ли са печелившите или сложени, нещо, за което прокуратурата заяви, че организира следствие.

Да напомним, че на 22 Октомври 2019, в изявление за Mediapool изпълнителният шеф Димитър Ганев, който има извънредно редки медийни изяви, направи следните изявления:

Mediapool: Кажете в този момент и каква е облагата на
лотарията?

Димитър Ганев: 100 млн. лева за предходната година. Печелим 100 млн. лева на година, тъй като сме почтени и занимателни.

Mediapool: Чудесно, че обявявате тази сума, тъй като в предишното (например през 2015 г.) финансовите доклади на
лотарията в Търговския указател бяха нечетивни, евентуално заради механически проблем?

Димитър Ганев: Нямам визия защо говорите.

Задържан е ръководителят на Комисия по
хазарта Александър Георгиев

По непотвърдена информация двамата братя Ганеви са станали сътрудници на прокуратурата и са подготвени да дадат показания против Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, като това е една от аргументите да бъдат оповестени четливите доклади на "Национална
лотария " и "Ню геймс ". През годините Димитър и Милен Ганеви са афиширали своята непосредственост с Божков и това, че са бизнес сътрудници с него, само че все още не взимат никакво отношение по тематиката. Припомняме, че през уикенда към този момент някогашният началник на Комисията по хазарта Александър Георгиев  Александър Георгиев Александър Георгиев e роден през 1971 година Има висше юридическо обучение от СУ "Св. Климент също беше арестуван, като е направил цялостни признания за незаконната скица, по която лотарийните игри на Божков са заплащали по-ниски от законоопределените такси.

Прокуратурата чака завръщането на Димитър Ганев от лагера на "Левски " в Турция

Другата причина да сътрудничат на държавното обвиняване са думите на Божков, с които той трансферира цялата виновност върху Димитър Ганев. "Ако компанията ми дължи пари, дано сформират актове. Тя е задоволително богата с цел да заплати санкциите. За няколко години е спечелила няколко стотин милиона лв., само че не и толкоз, колкото споделя Гешев. Аз съм акционер в "Националната
лотария " и в случай че компанията дължи пари, виновен е мениджмънта (бел.р. Димитър Ганев). Аз съм си платил всички налози, за какво не са упрекнати други акционери? ", съобщи Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от в изявление за бТВ.

Васил Божков хвърли цялата виновност в лицето на Димитър Ганев

Припомняме, основният прокурор към този момент удостовери, че управляващите в ОАЕ публично са дали информация за задържането на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от и неговите доближени - притежателят на мажоритарния дял акции във ФК "Левски " Георги Попов и шефът на "Еврофутбол " Александър Тумпаров (член на надзора на "Левски "). Вчера стана ясно, че Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от е разследван и за организирането и ръководенето на незаконна група, обвързвана с убийства, изнасилвания и принуди. Към момента на Божков са повдигнати седем обвинявания за началник на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице, за подбуждане на закононарушение по работа и още две действия.

Гешев: С Божков единствено загряваме! Разследваме го за убийства в
хазарта, той ще се опита да провежда хибридни офанзиви

Димитър Ганев в неопределеност, най-вероятно се укрива

Димитър Ганев изчезна преди дни от лагера на футболния клуб "Левски " в Турция и от този момент е в неопределеност. Брат му Милен Ганев бе арестуван, само че по непотвърдена инфорамция е бил осовбоден от ареста. Тук още веднъж се прокрадва тезата, че това се дължи на обстоятелството, че Милен Ганев е подготвен да сътрудничи на прокуратурата и да даде показания против Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от. Това, че братя Ганеви са на независимост е необичайно на фона на заключенията от отчета на АДФИ, че техните компании са ощетили държавната хазна с 560 млн. лв. и не съществува ли действителната заплаха двамата извършат ново закононарушение.



Последната известна фотография на Димитър Ганев(вляво) от лагера на "Левски " в Турция

Първите стъпки в бизнеса на Димитър и Милен Ганеви датират още от 2000-та година, когато оферират продукта И-КАРД - карта за предплатен достъп до интернет. Половин година след старта си компанията на братята към този момент има близо 50% пазарен дял. Година по-късно, с рухването на монопола на БТК, картата им дава възможноста за осъществяване на евтини интернационалните диалози. Следващият стадий в развиването на продукта е осъществяването на микроразплащания в онлайн среда, като единствено за година системата обработва близо 500 хиляди транзакции.



Милен Ганев

Това, което ги прави в действителност разпознаваеми и дава истински подтик на бизнеса им е онлайн версията на “Стани богат” - с към 200 хиляди регистрирани консуматори. С развиването на пазара на мобилни услуги идва и стартирането на SMS-версия на играта, както и на голям брой други по-малки планове. През 2004 година компанията на братя Ганеви основава интерактивните приложения за Биг Брадър, Стар Академи, IQ тест на нацията и други известни продукции. Ганеви вземат участие и в развиването на CALL TV шоу "Време за пари ", БГ ЛИГА - стратегическа футболна мениджърска игра, Namerimе.com - портал за запознанства, Flash Assistant - система за уеб връзка и MVBox-портал за законно събаряне на българска музика.

Още известни предприемачи избягали с Божков. Те също се търсят

В този интервал стартират и първите търкания сред братя Ганеви и сътрудниците, помогнали за разрастването на бизнеса им. Според източници от средите Димитър и Милен Ганеви изоставят сътрудниците си, с цел да преминат в орбитата на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от - ход, който може да им подсигурява положителни позиции в така наречен мек
хазарт. Така Ганеви стават съдружници с Божков и Георги Попов в “Национална лотария”. По това време Ганеви постъпват неточно с още един сътрудник в бизнеса - Петър Кънев. Собственикът на ДЕМАКС печата първите лотарийни билети на компанията като за задачата даже е закупил в допълнение съоръжение от чужбина. В този миг обаче Ганеви изненадващо завършват взаимоотношенията си с него. Според изказвания на осведомени - с цел да печатат в Индия, където контролът е най-малък. В медийни изяви на Димитър Ганев се твърди, че билетите се печатат в Канада.

Явор Дачков: Добре е, че този човек (Божков), изиграл извънредно деструктивна роля в развиването на България, е завършен като фактор в българския живот

За последните шест години компанията става едноличен водач в областта на лотарийните игри. Паралелно с това се утвърждава и като най-големият рекламодател и незаобиколим фактор в Нова телевизия и медийната й група. Компанията на Ганеви и Божков съумява да стъпи и на непозната територия. В момента “Националната лотария” има 15-годишен концесионен контракт за ръководство на
лотарията в Молдова. С разрастването на лотарийния бизнес Милен и Димитър Ганеви стартират да имитират държанието на мажоритарния сътрудник в компанията - внезапно лимитират медийните си изяви. Така, в случай че при започване на кариерата си двамата са разкривали пред медиите за образованието си и даже заниманията си, то в наши дни Димитър Ганев се изявява само в случаи, в които би трябвало да отбрани бизнеса на “Национална лотария”.

Божков давал всеки ден рушвет от 10 хиляди лева на разположение от Комисията по
хазарта

NOVINI.BG напомня по какъв начин стартира целия скандал с неплащането на милиони левове налози към държавната хазна. На 20 декември предходната година Специализираната прокуратура разгласи, че стартира инспекции на компании на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, свързани със
залози у нас. Беше формирано досъдебно произвеждане за закононарушение, осъществено през декември 2017 година в София, показаха тогава от държавното обвиняване. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също по този начин и данни за изнудване посредством насила, съпроводено със опасност за ликвидиране или тежка телесна щета.

Спецпрокуратурата стартира да проверява компании на Васил Божков

През 2014 година "Националната
лотария " не заплати нито един лев налог, вследствие на "забравен текст " в закона, съгласно който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 година бе въведен налог 15% от оборота на сдруженията с лиценз за осъществяване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 година досега, "Националната лотария " не заплаща дължимия по закон налог - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е обвързване за различен тип хазартен лиценз.

Цветомир Найденов: Васил Божков ни сподели безусловно - ще ви унищожавам дружно с Кирил Домусчиев като Манол Велев, Йордан Динов и Тони Наумов

Според изнесените обвинявания от страна на Цветомир Найденов  Цветомир Найденов Цветомир Найденов е роден на 28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и надзор в, ДКХ години наред е работела под цялостното влияние на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, акционер в "Национална Лотария " както и в Еврофутбол, Евробет, и други Многократно са възпрепятствани голям брой оператори от издаване на
хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна процедура би трябвало да бъде веднъж вечно прекъсната и страната е належащо да се намеси уверено.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР