Друго си е да приготвиш домашни бишкоти, особено когато са

...
Друго си е да приготвиш домашни бишкоти, особено когато са
Коментари Харесай

Италиански бишкоти с бадеми

Друго си е да приготвиш домашни бишкоти, изключително когато са по италианска рецепта

Необходими Продукти

● бадеми - 180 г бели обелени
● яйца - 3 бр. L размер
● ванилия - 1 ч.л. дестилат
● бадемов дестилат - 1 капка
● брашно - 260 г
● захар - 150 г кристална
● бакпулвер - 1 ч.л.
● сол - 1/4 ч.л

За потапяне в шоколад


● шоколад - към 160 г, разтопен на водна баня (по предпочитание черен или полусладък)

Начин на подготвяне

Бадемите се бланшират в гореща вода, отстранява се люспата им и се нарязват на едри части. Може да се работи с миксер.

В купата на миксера се смесват: пресятото брашно, бакпулвер, сол, захар и бадемите на едри части. Разбъркват се. Яйцата, леко разрушени с тел, бадемовият дестилат и ванилията се прибавят към сухата примес и се разбърква до еднородност на тестото.

Изважда се от купата тестената примес, тъй като е много мека и лепкава и върху набрашнен плот се дели с шпатулата за рязане на тесто на две равни елементи, може да се мери авансово на кантарче за по-голяма акуратност.

Всяка част се оформя на рула, които се слагат в плоска тава, покрита с хартия за печене с дължина към 18 см и широчина към 10 см, с разстояние сред тях.

Пече се на 150 градуса за към 35 минути. След като се подготвени се охлаждат в тавата за към 10 минути и след това се изваждат върху решетка до цялостното им изстудяване.

Върху дъска с изострен и нащърбен нож се режат филии с диагонал към 7 мм дебелина и се подреждат легнали в тавата, покрита с хартия, и се запичат на 150 градуса още за 15 минути, след това се изваждат и бързо се обръщат. Отново се запичат за 15 минути, с цел да може бишкотата да стане с прелестен златист тен и мощно хрупкава. Охлаждат се изцяло.

Готовите части бишкоти се потапят в единия край в шоколад и се оставят върху хартия да се охладят изцяло.

Забележка: тестото при подготвяне е извънредно лепкаво и може да се помогне с необятна шпатула за тесто при работа. Може да се работи и в миксер, и на ръце. Аз работих в миксер. Филийките бишкоти са нарязани на към 1 см широчина. Ако се режат на по-тънко се чупи бишкотата.

При последното изпичане във фурната, с цел да са хрупкави бишкотите, откакто изключих фурната, ги оставих вътре за още към 7 минути. Дали са изцяло подготвени при изпичане се ревизира, в случай че леко се отлепят от хартията. Повечето време това тесто се суши на тези посочени градуси.

Италианските бишкоти с бадеми са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР