Друго обединение с името Детско здраве“ спечели поръчка за строителен

...
Друго обединение с името Детско здраве“ спечели поръчка за строителен
Коментари Харесай

Кой трябваше да надзирава строежа на Националната детска болница - интересно съвпадение на имена

Друго обединяване с името „ Детско здраве “ завоюва поръчка за строителен контрол по подписания с ДЗЗД „ Детско здраве “ (на компании от групата на „ Главболгарстрой “) инженерингов контракт за детска болница в столицата.

За този контракт, чиято стойност е 93,4 млн. лв. с Данък добавена стойност, министърът на опазването на здравето издаде разпореждане да бъде преустановен.

Процедурата за установяване на инвеститорски и строителен надзор, оповестена по средата на февруари месец от „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД с планирана стойност 1 080 000 лева, е финализирана. Справка в Комисията за защита на конкуренцията сочи, че тя не е обжалвана, а към този момент е изминал срокът за това.
 Доктор Таня Андреева с образец: Аз приказвам за детската смъртност, от ГЕРБ се смеят (СНИМКА) Доктор Таня Андреева с образец: Аз приказвам за детската смъртност, от ГЕРБ се смеят (СНИМКА)
" Вчера от парламентарната естрада приказвах за детското опазване на здравето. • За детската смъртност в България, която е близо два пъти...

За реализатор на строителния контрол е несъмнено обединяване „ Детско здраве “, което се състои от компаниите „ И Кю И надзор “ ООД (София) и „ СС-Консулт “ ЕООД (Варна), чиято оферта е на стойност 719 640 лева

Със 100 813 лева „ Ероу “ ООД (София) пък би трябвало да упражнява инвеститорския надзор.    

Припомняме, че на 26-ти юли от здравното министерство оповестиха публично, че осъществяването на публичната поръчка за планиране и строителство на детска болница е невероятно. Дадено е напътствие на шефа на „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД да предприеме нужните дейности по преустановяване на контракта.

Причина за невъзможността съгласно известието, е, че през месец февруари 2021 година държавната здравна капиталова компания поискала от Министерство на регионалното развитие виза за планиране, която не е издадена от предходния министър на районното развиване. На 9 юли служебният министър на районното развиване публично също отхвърля издаване на виза за планиране.

Припомня се също, че през април 2020 година Министерството на здравеопазването подписа с ДЗЗД „ Детско здраве “ контракт за инженеринг на „ Национална многопрофилна детска болница “, който планува реорганизация на постройка, несъществуваща в Подробния организационен проект на София.
 Здравното министерство със сигнал в прокуратурата против Борисов и някогашните му здравни министри Здравното министерство със сигнал в прокуратурата против Борисов и някогашните му здравни министри
Служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров разгласи в Народното събрание, че се чака Министерство на здравеопазването да издаде заповед за с...

Правата на страната бяха трансферирани на основаното особено за задачата ЕАД, чийто капитал е 100 млн. лв.. То бе учредено на 27-ми юли предходната година.

От оповестения в Търговския указател годишен финансов доклад и отчетът му за активност излиза наяве, че в него са назначени петима души – трима членове на Съвета на шефовете, счетоводител и офис управител. До края на предходната година на изпълнителния шеф са платени 37 хиляди лева, на ръководителя на СД - 12 хиляди лева, а с платени 11 000 лева е членът на СД. На административния личен състав са платени също 11 000 лева За отпуски и осигурителни вноски – общо 10 хиляди лева

Годишният финансов доклад е утвърден от здравния министър доктор Стойчо Кацаров на 18.06.2021 година  

При основаване на сдружението „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД едноличният притежател на капитала е направил парична вноска в размер 30 млн. лева, представляващи 30% от номиналната стойност на записаните акции.

Ангажимент на страната е в период до една година след вписването на сдружението да направи парична вноска в размер 50 млн. лева, а в период до две години - 20 млн. лева

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР