Другите институции се дразнят, защото няма какво да покажат. Това

...
Другите институции се дразнят, защото няма какво да покажат. Това
Коментари Харесай

Борисов: Другите институции се дразнят, защото няма какво да покажат

Другите институции се нервират, тъй като няма какво да покажат. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на следващата си ревизия в страната.

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните действия в сектора Сливница-Драгоман по построяването на Автомагистрала „ Европа “.

Проектът започва в средата на месец май тази година, ще бъде приключен до 2021 година и се извършва със средства от републиканския бюджет по стратегия „ Ново строителство “ на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Премиерът Бойко Борисов означи, че строителните екипи са свършили доста работа и сполучливо са се справили с всички ровове. „ Първо минаваме по нивите, след това на трошляк и по-късно – на асфалт. Инвестирали сме и сме го дали на хората “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов. И загатна, че президентът Румен Радев се нервира от строителните триумфи на кабинета. “Затова доста се нервират другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, вложили сме, построили сме и сме го дали на хората ”, заключи Борисов.

С премиера Борисов по време на огледа бяха министърът на стопанската система Емил Караниколов и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Стартът на инспекцията стартира от първия надлез, който ще свързва автомагистралата със Сливница. „ Само за три месеца, когато стартирахме плана, има създаване на 100 % на някои действия “, разгласи заместник-министър Нанков.

Инспекцията сподели, че изцяло подготвена е стабилизацията на земната основа, на 70% е завършено развалянето на старите канавки, над 40% от изкопните действия са изпълнени. Работи се по 4 огромни уреди – подлези, надлези и два пътни възела, а теменужките, които бяха в региона на Алдомировското тресавище, са преместени.

„ Това е по-лекият сектор от Автомагистрала „ Европа “, след 25 дни започваме по-тежкия “, добави заместник-министър Нанков и даде още детайлности по осъществяването на строителните действия.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов означи, че без инфраструктурата, никой вложител няма да пристигна. А поради политиката на българското държавно управление вложенията ни се усилват и безработицата е на рекордно ниски равнища. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР