Други три жени: Синди Шърман, Лори Андерсън и Джени Холцер

...
Други три жени: Синди Шърман, Лори Андерсън и Джени Холцер
Коментари Харесай

Повече от 7 хил. жени в изкуството са били жертви на сексуален тормоз

Други три дами: Синди Шърман, Лори Андерсън и Джени Холцер се причислиха към повече от 7000 дами на изкуството, които оповестиха, че са били жертви на полово посягане от високопоставени лица в арт средите.
Отворено писмо последва оставката на Найт Ландесман – основна фигура в културните среди и издател на едно от водещите списания за изкуство „ Арт форум”, против който бе заведено дело за полов тормоз.
Искът против Ландесман бе импортиран предходната седмица от някогашната служителка в списанието „ Арт форум” Аманда Шмит. Има съмнения, че той е издевателствал над още 8 други дами, съобщи БГНЕС.
" Ние сме актьори, мениджъри, асистенти, куратори, шефове, основни редактори, преподаватели, галеристи, стажанти, стипендианти, писатели и още – чиновници в света на изкуството. И сме били опипвани, подритвани, унизени, третирани като глупави деца, заплашвани и изнудвани от хората с власт, които управляват достъпа до запаси и благоприятни условия ", написа в писмото.
Заглавието на текста „ Не сме изненадани” е отпратка към творба на Холцер, известна със своите съоръжения.
" Злоупотребата с власт не е изненада”, акцентира се в писмото и се приканват всички дами да разкрият своите травматични преживелици, с цел да се спре „ необятно публикувания сексизъм, неравностойното и непристойно държание, издевателството и половото посягане ".
Снимка: списък
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР