Други съседи не са виждали обвиняемия повече от година, а

...
Други съседи не са виждали обвиняемия повече от година, а
Коментари Харесай

Кой Е Мустафа, Който Беше Арестуван Като Лидер На Терористичната Клетка В София

Други съседи не са виждали обвинения повече от година, а по вратата на жилището му има следи от влизане от спецслужбите, даже и строшен патрон.

Близо до Мустафа живее и главната му помощничка, а точно българката, която намирала клиенти за поръчки по схемата " хавала " - т.е., посредством устни сделки по телефона или с и-мейли за предаване на пари, които физически са се пренасяли от медиатор на медиатор и по този начин до момента в който стигнат до крайния адресат.

" Вторият метод е бил посредством закупуването на леки коли, които са били превозени до Сирия, където са били предоставяни на интернационалните терористични организации ", заяви през днешния ден представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

За година и половина през страната ни са трансферирани над 25 милиона евро, пресметнаха от обвиняването. Засега не е явен броят на интернационалните терористични организации, за които са били предопределени парите.

Ясно е обаче, че нито едно от упрекнатите лица няма престъпна регистрация, споделиха още от прокуратурата.

По-рано беше обявено, че 6-ма души са с повдигнати обвинявания за финансиране на тероризъм и присъединяване в проведена незаконна група, откакто ден по-рано в няколко града беше извършена огромна интервенция и бяха арестувани 43-ма души, множеството непознати жители.

Сред тях е и българката, която съгласно обвиняването е пособия за превода на парите, а задочно обвиняване има и за един мъж от незаконната група, който е разгласен за интернационално търсене.

Утре прокуратурата ще изиска от съда взимане на най-тежките ограничения за неотклонение на арестуваните.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР