Други марки имат три пъти по малко актуализации до последния

...
Други марки имат три пъти по малко актуализации до последния
Коментари Харесай

Nokia обновява най-бързо софтуера на смартфоните си

Други марки имат три пъти по малко актуализации до последния Android

Актуализирането на софтуера и сигурността на смарт телефоните става все по-важно, поради снадки по-дългата им приложимост (снимка: Nokia)

Близо 96% от смарт телефоните Nokiа, продадени от третото тримесечие на 2018 насам, към този момент работят с Android Pie или имат подадени ъпдейти за Android Pie, което прави марката най-бърза в света в това отношение, сочи последното проучване „ Software and Security Updates: The Missing Link for Smartphones ” на Counterpoint Research.

С изключение на Nokia и Lenovo, представянето на другите марки във връзка с актуализациите е едва. Същевременно, потребителите започнаха да употребяват смарт телефоните си по-дълго време. Те също по този начин харчат малко по-големи суми, когато подменят своите устройства. Средното време, през което потребителите употребяват един смарт телефон от високия клас, преди да купят ново устройство, последователно се усилва – на пазари като Китай, Европа и Съединени американски щати то приближава 30 месеца.

Предвид това актуализирането на софтуера и сигурността става все по-важно. „ Актуализациите на операционната система и сигурността са аспект на смарт телефоните с Android, който получава относително малко внимание. При проучването на промишлеността видяхме единствено няколко търговски марки, които се концентрират върху това. И може би тъй като производителите не приказват за това, информираността на потребителите също е ниска. В нашето проучване актуализациите не се появяват измежду десетте характерности, които потребителите показват като най-важни ”, разяснява Питър Ричардсън, шеф научни проучвания в Counterpoint Research.
още по тематиката
Водещи производители не се концентрират върху гарантиране на постоянни актуализации на операционната система и сигурността на смарт телефона, макар, че това е значимо за продължителното и безвредно потребление на устройствата. Много от основните характерности на смарт телефона, включително издръжливостта на батерията, процесор, камера и памет, са свързани с представянето на операционната система. „ Ние имаме вяра, че актуализациите са значими за цялостното потребителско преживяване ”, добави Ричърдсън.

Сред първите 10 производители на смарт телефони, съвсем 96% от смарт телефоните Nokia, продадени от октомври 2018 година насам, към този момент работят с Android Pie или имат подготвени актуализации към Android Pie. Samsung следва от близко Nokia с 89%, а Xiaomi е с 84% и се оправя с стартирането на пазара на смарт телефони от междинния ценови клас с последната версия на Android, уточни Тарун Патак, заместник-директор в изследователската компания.

Според анализатора Абхилаш Кумар, устройствата с висока цена постоянно се актуализират първи, само че съществуването на най-новия програмен продукт е също толкоз значимо и за продуктите от междинния и ниския ценови клас. Ето за какво Counterpoint Research преглежда успеваемостта на производителите при актуализиране на софтуера във всички ценови категории. И тук Nokia още веднъж се откроява, защото най-вероятно марката бързо ще актуализира цялостното си портфолио. Xiaomi и Lenovo също се подреждат високо по този индикатор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР