Другата седмица ще успокоя всички граждани. Това обяви президентът на

...
Другата седмица ще успокоя всички граждани. Това обяви президентът на
Коментари Харесай

Михайлов: Другата седмица ще успокоя всички граждани

Другата седмица ще успокоя всички жители. Това разгласи президентът на БФС Борислав Михайлов след няколко въпроси по отношение на неговата оставка от депутати по време на парламентарната Комисия на младежта и спорта, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Той добави, че в понеделник, 27 ноември, ще се организира изключителния Изпълком, който сякаш трябваше да се състои тази седмица и на който се чака да бъде призован избирателен Конгрес на централата през идната 2024 година.

Михайлов дойде през днешния ден към 16:00 часа за чуването си в Спортната комисия по предложение на депутата от ПП-ДБ Кристина Петкова. Причината за привикването му в днешното съвещание бе настояването от страна на някогашния състезателен министър Красен Кралев за изясняване претекстовете и настояването за осъществяване на евроквалификацията с Унгария при закрити врата.

„ Тук съм пристигнал като човек, който почита тази институция. Не съм пристигнал да се трансформирам в жертвено агне. Очевидно никой не го интересува фактологията. Различно се пояснява от всеки или от всички тази дълга преписка. Тук никой не желае обстоятелствата, а желае да има жертва и жертвата е ясна. Това не е никакво чуване, а нахлуване против мен “, сподели Михайлов пред комисията и продължи:

Аз съм изкупителна жертва от едни хора, които неистово желаят да станат шефове във футболния съюз. Има други хора зад тях, които ги финансират и надлежно тези, които трансфораха този кротичък митинг в непослушен, и това са хулиганите. Аз съм горделив, че успяхме да спасим човешки животи, макар целия напън. Решението не е на БФС, а на УЕФА. Не може след всеки митинг някой да подава оставка. БФС не е премествал или затварял мача. БФС носи отговорност за протичащото се на стадиона, само че не и отвън него. Отговорност би трябвало да се търси от подстрекателите и платените провокатори. БФС не може да се трансформира в изкупителна жертва, че някой е възнамерявал заплатен митинг “, добави още президентът на БФС, като отхвърли да е имало политически напън.

Стигна се и до напрежение в зала 142, откакто представители на „ Възраждане “, отпред със Светослав Тодоров, желаеха оставката на управлението на БФС. След като на няколко пъти изпълнителният шеф на футболния съюз Борислав Попов и Михайлов споделиха, че УЕФА е наредила преместването на мача и затварянето му за аудитория, Тодоров сподели, че това е неистина и в документите написа, че УЕФА " строго предлага " тези ограничения. Впоследствие Попов самичък сподели, че става въпрос за " строга рекомендация " от страна на УЕФА, само че че футболният съюз няма по какъв начин да не я съблюдава. В края на своя въпрос Тодоров прикани Михайлов и Попов за оставка.

След като излезе от залата, Михайлов отхвърли да приказва пред медиите. Всички погледи са към този момент ориентирани към понеделник, когато по обяд се чака да се организира Изпълком, на който да бъде планувана дата за избирателен Конгрес през 2024 година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР