Другата компания, която отговаря за аварийни ремонти на Софийска вода,

...
Другата компания, която отговаря за аварийни ремонти на Софийска вода,
Коментари Харесай

Строителната "Галчев инженеринг" се яви сама на търг на "Софийска вода" и го спечели

Другата компания, която дава отговор за спешни поправки на Софийска вода, е " Райкомерс констръкшън ".

© Красимир Юскеселиев " Галчев инженеринг " е единствената компания, която се е явила на търг на " Софийска вода ", и по този начин го е спечелила без конкуренция. Става въпрос за социална поръчка за спешни поправки и строително-монтажни работи в южните и източните квартали на Столичната община - Лозен, Пасарел, Железница, Драгалевци, Симеоново, Студентски град, всички елементи на " Младост ", Бусманци, Казичене, " Стрелбище ", " Дианабад ", " Изгрев ", " Лозенец ", елементи от жк " Яворов " и " Слатина ".

Договорът се подписва за 28 месеца, а допустимо най-голямата планирана сума, която сдружението счита да похарчи за това време, е 20.4 млн. лева без Данък добавена стойност.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В момента компанията " Райкомерс конструкшън " има контракт като сегашния на " Галчев инженеринг ", само че за кварталите в западната част на града - сред Банкя, Панчарево и Владая, и по-централните елементи към Западния парк. Дружеството специализира в бранша ВиК.

КАПИ i ГАЛЧЕВ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД Собствен капитал 12,1 Печалба 3,8 Активи 41,2 Пасиви 29,1 Брой заети 175 Приходи 50,5 Пълен профил › Данните в профилите са за 2017 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›

Настоящият търг

Договорът е подписан на 10 юни, а решението за избор на реализатор е от два месеца по-рано - от 15 април. " Капитал " попита " Софийска вода " на какво се дължи тази двумесечна пауза, като информация сподели, че търгът не е обжалван в Комисията за защита на конкуренцията.

Избраната компания е показала подизпълнител - " Ди-Мар Транс ", която ще се занимава с превозване на строителни боклуци в сходство със Закона за ръководство на отпадъците. Като " трети лица " са посочени " Фармвил " и ДЛВ. Последната е пернишка компания, която завоюва поддържането на улици в София в кварталите " Кремиковци ", " Подуяне " и " Оборище ".

Липсата на конкуренцията в сегашния търг на " Софийска вода " не е прекомерно необикновена и се е случвало и различен път при поръчките за спешни поправки, сочи информация. През 2016 година да вземем за пример компанията " Гелак " е единствен претендент за двегодишната поддръжка на ВиК мрежите в южните квартали на столицата.

Вероятните пояснения са няколко. От една страна, ВиК строителството е характерно, а спешните поправки и клаузата строителната компания да е на линия 24 часа в денонощието не е изключително привлекателна. От друга обаче, тъкмо тази сфера на строителството сега е изключително известна поради стотиците милиони, отпуснати по оперативна стратегия " Околна среда ", и строителите натрупат опит в търгове за водни планове интензивно.

Любимци на " Софийска вода "

" Галчев " постоянно са реализатор на поръчките на " Софийска вода ". През 2013 година подписват контракт, като тогава реализатор е обединяване сред две сдружения - " Галчев инженеринг груп " и " Галчев инженеринг ". Тогава отново са планувани 12 млн. лева без Данък добавена стойност за две години. И тогава те са подали единствена оферта. През есента на 2015 година компанията завоюва търг на водния оператор за подсилване и рехабилитация на ремонтно-механичен завод на пречиствателната станция в Кубратово против 750 хиляди лева

През 2016 година " Галчев инженеринг ", този път дружно с тогава свързваната с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски " Водстрой 98 ", е спечелила поръчка на " Софийска вода " и против 8 млн. лева прави капиталови действия и реорганизация на водопроводната и канализационната мрежа в 15 квартала в северната част на столицата в продължение на три години.

Кои са " Галчев инженеринг "

Компанията е благосъстоятелност на Марияна Галчева и се ръководи от сина й, Любомир Галчев. Дружеството нашумя повече в общественото пространство, защото изпълняваше ремонта на Националния замък на културата (НДК) по отношение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, което се състоя в първата половина на 2018 година Покрай тази социална поръчка станаха кавги, а някогашният изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош е обвинен за длъжностна занемареност и подписване на неизгодни покупко-продажби. Свидетел по делото твърди, че другият обвинен по делото, някогашният ръководител на съвета на шефовете Валентин Кръстев, е упорствал оценителната комисия във въпросния търг да в профил съперниците на " Галчев ", " Главболгарстрой ".

В момента компанията се забавя трагично с осъществяването на ремонта в Западния парк в София, който е на стойност 10 млн. лева Причината е пропуснат в плана основен тръбопровод, който минава под основния вход на парка откъм бул. " Сливница ".

" Галчев " попада и измежду фирмите " късметлии ", които подписаха рамкови съглашения с държавната компания " Автомагистрали " малко преди държавното управление да реши, че точно тя ще строи 134 км от автомагистрала " Хемус " за 1.34 милиарда лева Неофициално в сектора се приказва, че тези съглашения за наем за техника са неофициални контракти за подизпълнители. Законът не разрешава " Автомагистрали " да употребява подизпълнители, тъй като предоставената поръчката е от вида in-house.

Oсвен това " Галчев " дружно с " Автомагистрали - Черно море " завоюва и поръчка на пътната организация за пътя сред Дупница и Самоков за 21 млн. лева без Данък добавена стойност в края на 2012 година Заедно с " Фармвил " строят нов корпус на Националната художествена академия на ъгъла на бул. " Васил Левски " и ул. " Оборище " в София за над 2.2 млн. лева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР