Друга застрашена пантера от Флорида беше ударена и убита от превозно средство — 62-ият подобен смъртен случай от 2021 г.

...
Застрашена пантера от Флорида беше ударена и убита от превозно
Коментари Харесай

Застрашена пантера от Флорида беше ударена и убита от превозно средство, казаха служители. Това отбеляза осемте пантери, убити от кола в щата тази година — и 62-ият смъртен случай от 2021 г. насам, според статистиката, водена от държавните служители за дивата природа.

Останките на 2-годишната мъжка пантера бяха намерени в понеделник по междущатска магистрала 75 в окръг Колиър, близо до западния край на Алеята на алигаторите, казаха служители.

Всичките осем известни смъртни случая на пантери тази година са причинени от сблъсъци на превозни средства, според Комисията за опазване на рибата и дивата природа на Флорида.

Според статистиката, събрана от комисията, седем от осемте пантери, които бяха смъртоносно ударени тази година, са починали в окръг Колиър. Три от пантерите бяха на една година или по-млади.

Миналата година 27 пантери бяха ударени и убити от превозни средства във Флорида – същият брой, който беше убит през 2021 г.

Флоридски пантери някога са бродили из целия югоизток, но тяхното местообитание сега е ограничено предимно до малък регион на Флорида по протежение на Мексиканския залив.

Ловът унищожи популацията и това беше един от първите видове, добавени към САЩ застрашен от изчезване списък на видовете през 1973 г., според Националната федерация за дивата природа. Това е единственият подвид планински лъв, който все още може да се намери в източната част на САЩ.

В дивата природа остават до 230 пантери от Флорида.

NWF казва, че популацията на дребните пантери е уязвима до ниско генетично разнообразие, замърсяване с живак и болести като котешка левкемия. Освен това строителството причинява загуба на местообитания, а пътищата представляват опасност за пантерите, които се опитват да пресекат.

„Подвидът е толкова критично застрашен, че е уязвим на почти всяка голяма заплаха“, казва NWF.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР