Друга държава в света вече няма да може да купи

...
Друга държава в света вече няма да може да купи
Коментари Харесай

САЩ прецака другите държави, изкупи това лекарство

Друга страна в света към този момент няма да може да купи лекарството "Ремдесивир ", което оказва помощ при лекуването на COVID-19, най-малко през идващите три месеца, написа "Гардиън ".

Съединени американски щати са купили съвсем цялото количество от медикамента, а то е едно от двете медикаменти, потвърдено, че работят против ковид.

Експертите са обезпокоени както от едностранните дейности на Съединени американски щати, по този начин и от по-широките последствия, да вземем за пример при положение на съществуване на ваксина.

Администрацията на Доналд Тръмп към този момент сподели, че е подготвена да надмогне всички други страни, с цел да обезпечи медицинските доставки, от които се нуждаят Съединени американски щати, разясняват те.

"САЩ имат достъп до по-голямата част от доставката на това лекарство, тъй че за Европа няма нищо ", декларира пред изданието доктор Андрю Хил, старши теоретичен помощник в университета в Ливърпул.

"Ремдесивир " е първото лекарство, утвърдено от лицензиращите управляващи в Съединени американски щати, за лекуване на ковид.

То се създава фармацевтичната компания "Gilead " и към този момент е потвърдено, че оказва помощ на хората да се възстановят по-бързо от заболяването.

Първите 140 000 дози бяха доставени за клинични тествания по целия свят, само че към този момент са свършили. Администрацията на Тръмп е купила над 500 000 дози, което е цялото произвеждане на "Gilead " за юли и 90% от производството на компанията за август и септември.

"Президентът Тръмп направи невероятна договорка, с цел да подсигурява на американците достъп до първата позволена терапия за COVID-19 ", съобщи американският секретар по въпросите на опазването на здравето и човешките запаси Алекс Азар.

Лекарството, което е изобретено за лекуването на Ебола, е патентовано от "Gilead ", което значи, че никоя друга компания в развитите страни не може да го създава. Цената на курс за лекуване е към 3200 $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР