Дронът-убиец с лицево разпознаване се сглобява буквално за няколко часа(снимка:

...
Дронът-убиец с лицево разпознаване се сглобява буквално за няколко часа(снимка:
Коментари Харесай

Дрон-убиец с AI открива и преследва човек по лицето


Дронът-убиец с лицево различаване се сглобява безусловно за няколко часа
(снимка: стоп кадър видео Luis Wenus / X)

„ Направихме дрон-убиец с изкуствен интелект единствено за няколко часа ”, показа инж. Луис Венус в обществената мрежа X. Устройството със система за лицево различаване може да преследва и унищожи човек. И това изплаши неговия откривател.

Дроновете станаха нещо всекидневно в живота на хората, само че към този момент е явна заплахата от тези устройства при избрани сюжети. Инженерът и бизнесмен Луис Венус на процедура сътвори дрон-убиец безусловно на колене за допустимо най-кратко време, излиза наяве от в X.

По-точно, той е конструирал образец за дрон палач, който може да откри и преследва тъкмо избран човек, защото разполага със система за лицево различаване. „ Направихме дрон-убиец с изкуствен интелект единствено за няколко часа ”, показа изобретателят.
още по темата
„ Всичко, от което се нуждаехме, беше дрон и съвременен програмен продукт. Говорим за система за лицево различаване и система за ориентиране, която разрешава на устройството да следва съответно лице.

Мислех, че ще бъде занимателно да основа дрон, който да ви преследва по занимателен метод. Той просто употребява модел с изкуствен интелект за разкриване на обекти, с цел да откри хора в фрагмента. Дронът е програмиран да лети към този обект с цялостна скорост незабавно щом открие някого ”, споделя Венус.

Създаването на дрона е лишило безусловно единствено няколко часа. „ И разбрах какъв брой ужасно беше. Можете елементарно да прикрепите дребни количества експлозиви към тях и да оставите стотици от тях да летят в близост. Проверяваме за бомби и оръжия, само че към момента няма антидрон системи за огромни събития и обществени пространства ”, предизвестява Венус.

„ Също по този начин съумях да прибавя лицево различаване към него и да го накарам да нападна единствено някой, който познава – елементарно можеше да разпознава човек от 10 метра. Обзалагам се, че през идващите няколко години ще станем очевидци на някаква терористична офанзива, употребяваща този вид технология ”, споделя уплашеният откривател.

По неговите думи, към момента са нужни някои механически знания за изграждане  на подобен дрон, дите това в този момент, само че става все по-лесно и по-лесно. „ Трябва да създадем системи срещу дронове за цивилен пространства допустимо най-скоро. Обикновено съм безспорен последовател на отворения код, само че към момента няма да обявявам детайлности, тъй като, почтено казано, софтуерът е доста елементарен за писане ”, споделя Венус.

Като се има поради ниската цена на актуалните дронове и свръхбързото развиване на изкуствения разсъдък, сюжетът, разказан от Венус, за жалост, може в действителност да се трансформира в действителност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР