Дронът на КАТ-София избяга. Машината била тествана как работи, но

...
Дронът на КАТ-София избяга. Машината била тествана как работи, но
Коментари Харесай

Дронът на КАТ-София избяга, забравили да му въведат GPS координати

Дронът на КАТ-София избяга. Машината била тествана по какъв начин работи, само че служителите на реда не запомнили да й вкарат координати къде тъкмо да се върне и тя отлетяла.

Куриозната преживелица се е разиграла преди няколко месеца, само че не е била огласявана обществено, обясниха от Министерство на вътрешните работи, представени от в. Телеграф. Причината е, че дронът не е бил закупен с пари на ведомството, а с персонални средства на катаджиите.

Столичните катаджии решили да си купят дрон, с цел да си оказват помощ в работата и да бъдат в крайник с технологиите на 21-ви век. Събрали си дребна сума пари и купили машината за към 400 лв., споделиха униформените. Решили да го тестват в двора на столичния КАТ по какъв начин лети. Направили няколко тествания, а по-късно решили да го пуснат на по-голяма височина. Щом катаджиите пуснали дрона да лети, напълно не запомнили, че би трябвало да вкарат в GPS-а координати на мястото, където би трябвало да се върне. На него имало бутон “home ” (дом), който бил автоматизиран. Катаджиите го щракнали и дронът отлетял в незнайна посока пред очите им.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР