Дронът излиза от ниша в стената и доставя продуктите на

...
Дронът излиза от ниша в стената и доставя продуктите на
Коментари Харесай

Бъдещето днес: Летящ поднос помага в кухнята

Дронът излиза от ниша в стената и доставя продуктите на масата

TrayDrone се вписва в концепцията за интелигентен дом и може да извършва разнообразни функционалности, включително поднасяне на храна (източник: TrayDrone / YouTube)

Немски откриватели пригодиха дребен дрон за потребление в ролята на летящ поднос за храна. Прототип на TrayDrone, основан от екип на Университета за медии Щутгарт и Техническия университет Дармщат беше показан на ревюто LivingKitchen.

TrayDrone се вписва в концепцията за интелигентен дом и може да извършва разнообразни функционалности. Домашният квадрокоптер е кадърен да придвижва товари с тегло до 1 кг, да вземем за пример храна.

По време на демонстрацията TrayDrone извърши поръчка за доставка, направена благодарение на гласов помощник Alexa. При подаване на команда, в стената се отваря специфична врата, от нея излетява дронът и доставя с поднос продуктите на масата в кухнята.

На този стадий TrayDrone има някои недостатъци. Така да вземем за пример, не е планувана опция за автоматизирано зареждане на подноса с храна. Освен това дронът се ръководи от оператор.

Показаният първообраз е и много гръмък и основава мощен въздушен поток. Не на последно място, TrayDrone носи риск от конфликти. Но безспорно, сходна разработка има бъдеще и с течение на времето минусите й ще бъдат отстранени.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР