Дрон удари жилищна сграда в град Воронеж, Русия. На място

...
Дрон удари жилищна сграда в град Воронеж, Русия. На място
Коментари Харесай

Кремъл: Целта на падналия дрон е бил самолетният завод във Воронеж

Дрон удари жилищна постройка в град Воронеж, Русия. На място работят чиновници на специфичните служби. По предварителна информация са ранени трима души, написа в своя канал в Телеграм губернаторът на Воронежка област Александър Гусев.

„ Трима души са с прорезни рани от стъклата. Оказана им е помощ на място, отказали са хоспитализация “, означи той.

На жителите на блока, в който се е врязал дронът, ще бъде оказана поддръжка. Властите в района ще проведат незабавно заседание по отношение на случая, съобщи Гусев.

Предстои управляващите да решат въпроса с настаняването на жителите на входа или на цялата постройка, сподели още губернаторът.

„ Няма починали. Експертите вземат решение на място дали би трябвало да се изселят всички хора от постройката или единствено от потърпевшия вход. Решенията по останалите ограничения ще бъдат взети през днешния ден по време на съвещанието, което ще се организира под мое управление “, написа Гусев.

Той посочи, че дронът е попаднал в празно помещение, в което не е имало хора.

От силовите структури обявиха, че дронът се е опитал да нападна самолетния цех във Воронеж, само че е бил заглъхнал благодарение на средствата за радиоелектронна битка.

„ Информирани сме, видяхме известие, че е бил свален. Всъщност, там е паднал към този момент свален дрон. Подробностите се прецизират, работят специфичните служби, които се занимават с въпроса “, съобщи на собствен ред представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Според него става въпрос за продължение на офанзивите на киевския режим против обекти на гражданската инфраструктура.

„ Но ние продължаваме битката “, добави Песков.

Съобщението, че Воронеж е станал обект на нахлуване, пристигна в миг, когато прилежащата Белгородска област, от чиито гранични районио бяха евакуирани хиляди хора и беше осъществено невиждано навлизане от страна на Украйна, продължи да бъде обстрелвана, оповестява Агенция Франс Прес.

Губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков съобщи, че граничният регион Шебекино, който е най-засегнат от офанзивите, в четвъртък е бил обстрелван 195 пъти с " разнообразни муниции ".

На фона на засиления обстрел управляващите са евакуирали пограничните градове и села в районния център Белгород.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР