Дрон следи за нови огнища на пожар във военния завод

...
Дрон следи за нови огнища на пожар във военния завод
Коментари Харесай

Дрон следи за нови огнища на пожар в Дунарит

Дрон следи за нови огнища на пожар във военния цех " Дунарит ", осведоми БНР.

Вчера пожар в " Дунарит " провокира паника в Русенска област . Евакуирани бяха към 700 служащи и жителите на най-близките обитаеми места. Директорът на Главна дирекция " Пожарна и спешна сигурност " комисар Николай Николов още първоначално съобщи, че няма данни за детонация. Децата в околните обитаеми места Николаево и Мартен са изведени от детските градини и учебните заведения, съобщи кметът на Русе.
 Фабричен недостатък на подробност - хипотетична причина за пожара в „ Дунарит”
Фабричен недостатък на подробност - хипотетична причина за пожара в „ Дунарит ”

По думите на Гебрев локалният пожар към този момент е в историята

Днес притежателят на военния цех Емилиян Гебрев разяснява, че най-вероятната причина за пожара е заводски недостатък на подробност.

Най-рано следобяд проверяващи ще могат да влязат в цеха с тротил в " Дунарит " . Русенският университет е дал дрон, оборудван с термовизионна камера и камера за нощно виждане, с които тази нощ над терена е следено дали има нови огнища на пожара.

Регионалната екоинспекция в Русе е осигурила преносима станция , с която са измерени следените индикатори на атмосферния въздух. Към момента не са установени превишения на откритите правила . За случая е известена Окръжна прокуратура Русе, под чието управление е формирано произвеждане за изясняване аргументите за пожара.
 Емилиян Гебрев увери, че няма потърпевши хора при пожара в цеха на
Емилиян Гебрев увери, че няма потърпевши хора при пожара в цеха на " Дунарит "

По думите му няма заплаха и за намиращите се наоколо села

Председателят на образувания спешен щаб - регионалният шеф на Русе Галин Григоров съобщи пред радиото, че през нощта пожарникарите са правили превантивни дейности , с цел да не се позволява вероятно възпламеняване на сухата тревна маса, която се намира към огнището на пожара.

В същото време министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи в Плевен, че една от версиите, по които се работи за пожара във военния цех " Дунарит " в Русе, е техническа нередовност.

" Мога да успокоя хората. В момента нямаме тлеещи огнища, само че обстановката изисква да изчакаме несъмнено време с оглед сигурността на чиновниците, които ще работят на терен. Към момента се организират мероприятия с служащи, които са били вътре, да забележим каква е повода. Районът продължава да бъде под контрола на полицията . В момента вършат обливане с вода наново. Трябва безусловно всичко да е загасено, с цел да могат да влязат , въпреки всичко би трябвало да се мисли за сигурността на хората. Работим по всички версии, само че това, което сега имаме като информация , е най евентуално за техническа нередовност ", разяснява той.

Маринов е в Плевен за откриването на 27-ото национално съревнование " Пътен служител на реда на годината ".
 Горя цехът за тротил в цех Обновена
Горя цехът за тротил в цех " Дунарит "

Работниците са били евакуирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР