"Дрон с термокамера ще мери температурата на обитателите на ромския

...
"Дрон с термокамера ще мери температурата на обитателите на ромския
Коментари Харесай

В Бургас: Дрон ще мери температурата на населението в гетата

"Дрон с термокамера ще мери температурата на жителите на ромския квартал „ Победа “ в Бургас ", заяви кметът Димитър Николов.
Апаратът ще лети над гетата и ще записва лица с по-висока температура. Софтуерът е създаден от българска компания, маркира обекти с GPS координати и прави термоснимки и видеозаснемане.
Шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Родослав Сотиров съобщи изрично, че полицията няма да допусне вълнения в квартала.
„ Регистрираме доста завърнали се лица, които още очевидно не са осведомени с ограниченията.Имаме случай в кварал „ Победа “, разрешихме го. Няма да позволим да има вълнения. Няма да позволим хора, които доскоро са били някъде, да нарушават спокойствието на останалите жители. Засилено е полицейското наличие. Да се съблюдават рекомендациите! Разпоредил съм ограничения в местата с ромско население “, акцентира той.
„ От този миг е разпоредено всеки полицейски патрул да се движи и да приканва всеки жител на Бургас и региона да се прибере у дома, в случай че няма съответна нужда - да посети болнично заведение, аптека, магазин за хранителни артикули. От този миг започваме да го направляваме това “, безапелационен бе Сотиров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР