Дрон с експлозиви отново удари московски небостъргач. Това е второто

...
Дрон с експлозиви отново удари московски небостъргач. Това е второто
Коментари Харесай

Как украинските дронове стигат до Москва


Дрон с експлозиви още веднъж удари московски небостъргач. Това е второто попадение на бизнес региона в съветската столица през последните дни, като даже дронът се разруши в същата постройка. Руското министерство на защитата още веднъж съобщи, че два дрона са били свалени в региона на Москва, а единият е бил " подтиснат от радиоелектронна битка и, откакто е изгубил ръководство, се е разрушил на територията на комплекса от нежилищни здания " Москва Сити " ".

Киев не признава, че е провел тези и други офанзиви против Москва, само че малко на брой съществено се съмняват, че тези дронове са украински. Видеозаписи от последното нахлуване демонстрират очертанията на дрона. Външно наподобява на дрона " Бобър ", който се появи в украинските обществени мрежи - при започване на май блогърът Игор Лаченков разгласи акция за събиране на пари за него, а след офанзивата в неделя известният шоумен и доброволец Сергей Притула разгласява видео, в което минава около такива дронове, обявявайки нови офанзиви против съветски градове.

За самото устройство се знае малко. Съдейки по неговия размер и форма, този дрон може в началото да е бил основан за разследващи цели, а по-късно трансфорат в дрон камикадзе, или може да е бил разработен  за удари надълбоко във вражеска територия. Във всеки случай главното свойство на подобен уред е способността да лети няколкостотин километра. Обхватът на полета на " Бобър " е незнаен, само че се приказва, че може да доближи 1000 километра.
 Си Ен Ен: Украйна е построила мрежа от сътрудници за диверсии в Русия
Си Ен Ен: Украйна е построила мрежа от сътрудници за диверсии в Русия

Медията се базира на неофициални източници

Това е изцяло задоволително, с цел да излети от територията на Украйна, която се управлява от въоръжените сили на Украйна, до Москва.

Все още няма ясни доказателства от кое място се изстрелват тези дронове, само че във всеки случай това е неприятна вест за съветските управляващи. Ако те бъдат изстреляни зад линията на фронта, тогава съветската противовъздушна защита в зоната на военни дейности, на територията на страната и над нейната столица, не може да се оправи с тези средства.

Ако изстрелването е направено някъде в Русия, това значи, че правоприлагащите органи не контролират своята територия. В края на краищата, такова огромно устройство не е толкоз елементарно за пускане - то е много видимо.

Вярно е, че е доста мъчно да се оправят с такива дронове - те летят на ниска височина, направени са от въглеродни нишки и са много едва забележими на радарните екрани. В допълнение, те постоянно не зависят от външен надзор и могат да бъдат насочвани съгласно целевите координати, авансово заложени в системата. В същото време авансово заложеният маршрут до него може да включва маневри за илюзия на Противовъздушна отбрана.

Най-добрият метод за справяне с тях е с бързострелни противовъздушни оръдия, дребни ракети или благодарение на радиоелектронна война. И двата случая обаче имат своите компликации. Ракетно-артилерийските противовъздушни системи имат дребен обсег и по тази причина им е мъчно да " затворят небето " на огромна повърхност. Необходими са прекалено много от тези оръжия, с цел да се направи това. Следователно има смисъл да се слагат такива системи допустимо най-близо до задачата. Ако обаче такава цел се намира в огромен град, тогава свален дрон може да падне върху жилищна постройка.

Можете също да опитате да заглушите вградената сателитна навигация на дрона, само че тези дронове постоянно имат допълнителна инерционна навигационна система, която не е доста точна, само че също по този начин не зависи от външен сигнал.

Миналия септември, в която съобщи, че единственият метод да се реализира повратна точка във войната е да се получат средства за заличаване на цели надълбоко в територията на Русия Федерация. Според него това е належащо, с цел да " изострят " възприятията на нейните жители, свързани с войната.

Всъщност. На 30 юли, след, той сподели: " Постепенно войната се връща на територията на Русия - в нейните алегорични центрове и военни бази, и това е неминуем, натурален и безусловно обективен развой ".

Следователно, когато дрон, без значение кой е той, пресече границата на Москва, той към този момент в действителност е извършил предназначението си - даже да започнете да го сваляте с ракети или оръдия, тогава над града ще се вдигне такава канонада, че ще се изплашат доста жителите му. Ако подобен дрон може да бъде отклонен с помощта  на радиоелектронна битка, той ще падне и ще се взриви.
 Песков: Заплахата от офанзиви на дронове в Москва е явна, вземат се ограничения
Песков: Заплахата от офанзиви на дронове в Москва е явна, вземат се ограничения

Само военните могат и би трябвало да разясняват атката от експертна гледна точка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР