Дрон отново удари кулата IQ-Квартал в бизнес квартала Москва сити

...
Дрон отново удари кулата IQ-Квартал в бизнес квартала Москва сити
Коментари Харесай

Московски небостъргач е ударен за втори път при атака с дрон

Дрон още веднъж удари кулата IQ-Квартал в бизнес квартала " Москва сити " в съветската столица Москва през нощта на 1 август, заяви кметът Сергей Собянин .

Международните организации разпространиха фотоси от провалите по постройката. Преди това беше обявено за детонации в предградията на града, няма данни за потърпевши хора.

Според Собянин е развалена фасадата на равнището на 21-ия етаж и е счупено остъкляването на повърхност от 150 кв. м.

Руското министерство на защитата заяви, че през нощта в Московска област са били свалени два украински дрона, а единият " е бил обезвреден със средства на радиоелектронната битка и откакто е изгубил надзор, се е разрушил на територията на комплекса от нежилищни здания " Москва сити ".

На 21-ия етаж се намира съветското Министерство на икономическото развиване.

Заради новата офанзива с дрон против Москва летище " Внуково " прекрати работа за известно време.

Два дни по-рано, в нощта на 30 юли, два дрона се разрушиха в кулите на Москва сити. На 24 юли безпилотни самолети прелетяха в самия център на Москва, като един от тях падна на Комсомолския проспект покрай постройката на съветското министерство на защитата.

Русия неведнъж е упреквала Украйна, че е нанесла удари с дронове на нейна територия през последните месеци, в това число подобен против Кремъл - резиденцията на президента Владимир Путин - през май.

Въпреки че Киев не е поел отговорност за съответни произшествия, украинският президент Володимир Зеленски сподели, че офанзивите на съветска територия са „ неминуем, натурален и безусловно обективен развой “.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР