Дрон, който може да пренася до 15 кг течни хербициди

...
Дрон, който може да пренася до 15 кг течни хербициди
Коментари Харесай

Дрон тори 1 хектар за 15 минути

Дрон, който може да придвижва до 15 кг течни хербициди и пестициди и да натори 1 хектар за 15 минути, е една от международните новости, което се демонстрират на интернационалната галерия „ Агра ” в Пловдивския панаир. Друга иновация на селскостопанското ревю е смесен воден матрак за крави, който понижава топлинния стрес на животното, усъвършенства кръвообращението и покачва млеконадоя.

„ Агра ” започна днес и ще продължи до 25 февруари редом с ревютата „ Винария “ (за лозарство и винарство), „ Фудтех “ (за хранителния бранш), „ Апи България “ (за пчеларство) и „ Вкусове от Италия “. Това издание на форума за агробизнес, вино и храни показва 72 върхови
разработки, като броят на новостите се е удвоил през последните 3 години. Изложители са над 700 компании от 33 страни. „ Мегаизложението доби известност и построи престиж, които провокират интереса на производители и търговци надалеч отвън рамките на България, а наличието на изложители от Европа, Съединени американски щати, Азия и нашата страна е доказателство за това ”, съобщи зам.-министърът на земеделието доктор Лозана Василева, която откри ревютата. На церемонията присъстваше и вицепремиерът по икономическата политика Валери Симеонов, който прегледа всички изложения и изиска да си купи от обичаните маслини на Моника Белучи на щандовете на „ Вкусовете на Италия ”.

Сред непоказваните до момента експонати на „ Агра ” е и високобелтъчният самун „ Зърнея “, подобаващ за заболели от диабет и сърдечносъдови болести. Негов производител е Институтът по криобология и хранителни технологии, които всекидневно се грижи за храната на космонавтите. На щандовете има и диетични безглутенови кексчета, в които пшеничното брашно е сменено със примес от царевица и нахут.

На „ Винария ” пък се показва технология на озвучаване на виното с класическа музика. Става дума за произвеждане на витализирано вино чрез апаратура за дълготрайно влияние – от 1 до 3 месеца, със звукови талази, вкарани непосредствено във виното. Това трансформира спектъра на лъчение на молекулите в напитката. Така виното, озвучено с подбрана класическа музика, мултиплицира качествата си и своето позитивно влияние върху човешкия организъм. Познавачите биха оценили и ледения коняк „ Анатарктика “. Той е единственият в света бял коняк без оцветител и понася минусовите температури на Южния полюс.

Изложенията ще бъдат отворени всеки ден от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа. Цената на билета е 5 лв., като за възпитаници, пенсионери и инвалиди коства 3 лв.. С него може да се взе участие в анкета за мненията на посетителите, а трима от тях ще завоюват премиите, обезпечени от Международен панаир Пловдив.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР