Дрон е атакувал летище в Курска област в Русия, на

...
Дрон е атакувал летище в Курска област в Русия, на
Коментари Харесай

Удари по две руски военни летища

Дрон е атакувал летище в Курска област в Русия, на границата с Украйна. Това заяви губернаторът Роман Старовойт в канала си в Телеграм. Запалил се е контейнер за предпазване на нефт.

„ Няма жертви “, написа губернаторът.

Атаката идва ден след нахлуване против две съветски военни летища.

Вероятно украинските сили са нанесли вчерашните удари по две съветски стратегически военновъздушни бази, написа в всекидневия си разбор Вашингтонският Институт за проучване на войната.

Русия упрекна Украйна за нападенията, при които съгласно Москва са починали трима военнослужещи, а четирима са били ранени. И в двете съветски авиобази се намират стратегически бомбардировачи, употребявани за удари по Украйна. За в този момент Киев не е поел отговорност за нападенията в Саратовска и Рязанска област.

В региона на украинската столица Киев минимум половината семейства остават през идващите дни без ток след съветските ракетни удари през вчерашния ден, заяви губернаторът Олексий Кулеба. „ С рухването на температурите някои електроцентрали не могат да проработят с цялостен потенциал “, предизвести електрическата компания на Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че в прилежаща Молдова още веднъж има спирания на електрозахранването.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън предизвести, че Русия може да имитира помирение, в случай че продължи да губи на бойното поле. По време на конференция на „ Уолстрийт джърнъл “ във Вашингтон той беше безапелационен, че смяна може да настъпи единствено, в случай че Русия показва интерес към постигането на свястно дипломатическо решение на спора.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР