Дрогираният мъж, сътворил екшън на 2 май 2020 година, е

...
Дрогираният мъж, сътворил екшън на 2 май 2020 година, е
Коментари Харесай

Мъжът, вилнял в село Николово, се споразумя с прокуратурата

Дрогираният мъж, сътворил екшън на 2 май 2020 година, е с пет обвинявания

Състав на Районен съд – Русе утвърди съглашение, откакто Б. К. се призна за отговорен и по петте повдигнати му обвинявания: безчинство, заличаване и разваляне на непознати движими движимости, ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции, ръководство на нерегистрирано МПС, държане на наркотични субстанции, оповестиха от съда.

Към 02.05.2020 година подсъдимият бил неосъждан, незает, на 36 години. Управлявал „ Фолксваген Голф “ със служебно прекъсната регистрация по улиците на с. Николово, откакто бил използвал амфетамин, метамфитамин и марихуана. Стигнал до земеделската кооперация, където слязъл от колата и почнал да крещи и да насочва закани към намиращите се там хора. Изтръгнал задния регистрационен номер на автомобила си и го захвърлил в околните шубраци. Качил се в „ Голф “-а, изфорсирал мотора, демонстративно завъртял гуми, след което внезапно потеглил и се блъснал в порталните порти на задния вход на кооперацията. Тръгнал с висока скорост право против идващата отсреща му „ Тойота “. Шофьорката се изплашила, навлязла в тревната повърхност вдясно от пътя и спряла. Подсъдимият блъснал лявата задна ризница и левия заден калник на автомобила ѝ. Слязъл и почнал да крещи и псува. Жената се уплашила още повече, потеглила, влезнала в кооперацията и се скрила в кабинката на защитата. Сигнализирала на тел.112. Б. К. потеглил, само че на разклона за с. Червена вода изоставил колата си и траял пеш към гребната база. Изпотрошил голям брой от движимостите там, а други изхвърлил в езерото. Продължил към ул. “Лозенец “ в с.Николово, където унищожил украсителен параклис, цветя, икона, слънчеви лампи. Бил арестуван и откаран във Второ районно, където бил тестван за наркотични субстанции, а по-късно в болничното заведение дал кръвна проба и урина за проучване. Видно от направената след това химическа експертиза в кръвта на Б. К. се открило съществуване на наркотични субстанции: амфетамин, метамфетамин и марихуана.

Спрямо подсъдимия била взета мярка за неотклонение домакински арест. При осъществената му инспекция от служители на реда дали я съблюдава на 12.05.2020 година те го заварили пред входа на блока му. Разпоредили му да се върне в жилището си и да не излиза. Само 20 минути по-късно получили сигнал, че буйства. Върнали се, почукали на вратата му, той отворил и побягнал. Бил арестуван на етажната площадка от полицейските чиновници, които го попитали дали има наркотични субстанции. Подсъдимият декларирал, че е изпушил половин цигара марихуана и им предал останалата половина.

Поради нарушаване на мярката за неотклонение домакински арест, същата била променена в задържане под стража. На 14.05.2020 година, до момента в който се намирал в ареста, изкъртил крана за вода на мивката и наводнил килията.

В хода на досъдебното произвеждане била назначена съдебноценова експертиза, която определила цената на всички унищожени движимости – 2790 лева, които Б. К. възстановил на потърпевшите.

Според съдебно-психиатричната експертиза, все още на действията подсъдимият е бил в положение на интоксикация с психоактивни субстанции, само че е разбирал свойството и смисъла на осъщественото и е могъл да управлява постъпките си.

Още в разпоредителното съвещание пред Районен съд – Русе Б. К. призна всички обстоятелства и условия, разказани в обвинителния акт. След определянето на обособени санкции за всяко едно от закононарушенията, същите бяха групирани и подсъдимият одобри да изтърпи едно общо, най-тежкото от тях, а точно отнемане от независимост за период от 3 години с 5-годишен изпитателен период и санкция в размер на 2000 лева Приспаднато е времето, през което е бил с мярка за неотклонение домакински арест от 05.05.2020 до 13.05.2020 и задържане под стража от 13.05.2020 до 13.07.2020 година

Споразумението има последствията на влезнала в действие присъда и не предстои на обжалване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР