Дрогиран шофьор вдигна на крак тази сутрин Полицията в Казанлък.

...
Дрогиран шофьор вдигна на крак тази сутрин Полицията в Казанлък.
Коментари Харесай

Гонка на дрогиран шофьор с полицията в Казанлък завърши със стрелба и побой

Дрогиран водач подвигна на крайник тази заран Полицията в Казанлък. Той е подхванал рисково шофиране с висока скорост по улиците на града. След последвала гонка е арестуван 25-годишен престъпно проявен без шофьорска брошура. При задържането върху него е извършен побой от еднообразен чиновник, стана ясно от публикуван видеоклип в обществените мрежи. Заради това двама служители на реда са отстранени краткотрайно от служба.

Малко след 8 часа тази заран, на един от централните булеварди в Казанлък полицейски патрул се пробва да спре за инспекция лек автомобил Опел. Шофьорът му, обаче не се подчинява и потегля да бяга. Започва рисково каране в градската част, излиза отвън града и се включва в насрещното придвижване на околовръстния път. На няколко пъти заобикаля злополука и се разминава на косъм с други коли. Кара и против служителите на реда, които да го спрат, стрелят във въздуха, а след това и в гумите на колата.

Началникът на районно управление (на МВР) Казанлък Христо Петров посочи: " Впоследствие още веднъж влиза в града и след гонене от към 10 км е спрян вътре в града. Като по време на това гонене неведнъж се е опитал да изблъска сътрудниците от придвижването си. След като стопират автомобила, лидерът слиза от автомобила и потегля да бяга пешком. Преследван е от чиновниците на полицията и в границите на 200 метра откъдето е оставил автомобила е арестуван ".

При направения му наркотест се оказало, че 25-годишният мъж е карал след приложимост на марихуана и амфетамин. Той е престъпно проявен, осъждан. Лежал е и в пандиза. Оказва се, че това не е първото му нарушение на пътя

" Лицето в никакъв случай не е имало удостоверение за правоуправление. В същото време и в други предишни случаи е управлявало МПС. Има издадени административни актове по случая и наказателни постановления, тъй че се касае за лице с висока степен на социална заплаха ", изясни Таня Димитрова.

А в обществените мрежи бе публикуван видеоклип, на който се вижда по какъв начин двама униформени нанасят побой над арестувания. Кадрите демонстрират по какъв начин служител на реда се затичва към задържания и стартира да го удря с палка,а сътрудника му го рита. От Полицията дефинираха дейностите на сътрудниците си като неприемливи.

Кадрите съдържат принуждение

Фотокредит: Прес ТВ

" Със заповед на шефа на регионална дирекция на вътрешните работи Стара Загора е формирано дисциплинарно произвеждане на същите за тежко нарушаване на служебната дисциплинираност и същите до момента в който трае това ще бъдат отстранени от служба ", съобщи началникът на районно управление (на МВР) Казанлък.

По случая е формирано бързо произвеждане за безчинство при ръководство на пътно транспортно средство.За това закононарушение се планува наказване от 1 до 5 години отнемане от независимост.

Текст: Иван Янев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР