Дрогиран шофьор на автомобил с натъпкани в него 10 мигранти

...
Дрогиран шофьор на автомобил с натъпкани в него 10 мигранти
Коментари Харесай

След серията от гонки с трафиканти и мигранти: От МВР предложиха по-строги наказания за каналджийство

Дрогиран водач на автомобил с натъпкани в него 10 мигранти не се е подчинил на полицейска заповед. Задържан е чак преди Драгоман, откакто е наблюдаван по автомагистрала " Тракия ". С упойващи субстанции в кръвта е бил и лидерът на колата, цялостна с мароканци, която беше спряна нощес след гонка в Бургас. При тези два случая, за благополучие, няма потърпевши. Състоянието на служителя на реда, който през вчерашния ден беше ранен при друга гонка до София, остава тежко. В отговор на поредицата от случаи, в които трафикантите показват невиждана безочливост, служебният вътрешен министър предложи промени в Наказателния кодекс и по-строги санкции за каналджийство.

Колата с 10 мигранти привлякла вниманието на служителите на реда, когато навлязла с близо 200 километра в час в тунела " Траянови врата ", а на излизане водачът не се подчинил на полицейска заповед за прекъсване.

Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи: " Не ние предизвикваме тази скорост. С тази скорост те се движат ".

Полицейските патрули по трасето наблюдавали летящия автомобил, който от автомагистрала " Тракия " през Околовръстното на столицата се насочил към автомагистрала " Европа " в посока Калотина. В региона на Драгоман, чиновници на " Гранична полиция " симулирали отклонение на придвижването и принудили водача да слезе под мост на автомагистралата, където попаднал в задънена улица. Шофьорът - полски жител се опитал да избяга, само че е арестуван дружно със спътничката си - също полякиня.

Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи: " Ако се употребява лента за наложително прекъсване, както постоянно се приказва, в този автомобил ще има 11 натрупа ".

Тест на място открива, че водачът е бил дрогиран. Според наши източници по оперативни данни, трафикантите били инструктирани от уредниците да не стопират на полицейски коли и инспекции и по опция да ги избутват.

Тези данни се потвърждавали и от разпитите на част от мароканците, арестувани късно нощес в Бургас след 25 километра гонка от границата с Турция. Автомобилът им катастрофира в паркиран в центъра на морския град автомобил, а един от незаконните мигранти избяга. Тази заран той е арестуван в региона на Автогара Юг в града.



фотоси: БГНЕС

Мохамад Дургам, шофьорът-сириец, возил мароканците, също е бил дрогиран. Въпреки, че е претендент за леговище от центъра в Харманли, той показал персонални документи от островната страна Сейнт Китс и Невис и английска шофьорска брошура.

Мохамад Дургам, упрекнат за каналджийство: " Имам права. Моля, спрете да ме снимате... Дайте ми вода апелирам, счупих си ръката, никой не се погрижи, вижте, счупих си пръста ".

На него ще му бъдат повдигнати три обвиняване, само че най-голямото наказване, което може да получи е 6 години затвор и до 20 хиляди лв. санкция. Според вътрешния министър по закон у нас наказванията са трафик са ниски.

Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи: " Лицата, които ние стопираме, задържаме, знаете какъв брой мъчно - след ден, два още веднъж се озовават на пътищата натоварили нови мигранти ".

Генади Тенев, зам.-председател на СФМВР: " Това нещо е неприемливо. Докато стана случая в София през вчерашния ден, в същото време да имаме отново случай в Бургас, да имаме нов случай на автомагистрала „ Тракия ". Това докога ще продължава, от 2013 година е тази профилирана интервенция, какъв брой живота би трябвало да отидат, какъв брой още би трябвало да пострадат. Ще желаеме със периоди задължения, в случай че това не се извърши, най-вероятно ще имаме протестни дейности, просто ще бъдем принудени ".

Районният съд в Пловдив през днешния ден осъди на 11 месеца условно сириеца Масуд Абдо, който признал, че в края на септември е оказал помощ на 20 мароканци незаконно да преминат през страната ни. Абдо обаче, няма за излезе на независимост. Той е арестуван и като уредник на канала за трафик с рейса, който в края на август се заби в полицейски патрул на входа на Бургас и умъртви двама служители на реда.

Служебният вътрешен министър разгласи, че е изпратил до всички парламентарни групи оферти за по-тежки санкции и конфискуване на колите, с които се транспортират незаконни мигранти. От Българска социалистическа партия също са внесли предложение за сходни промени. Парламентът ще прегледа всички планове през идната седмица.

По тематиката работят: И. Никодимов, Ал. Марков, Д. Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР