Дрога и алкохол отключили психопроблем у задържанияТрябваше, трябваше да го

...
Дрога и алкохол отключили психопроблем у задържанияТрябваше, трябваше да го
Коментари Харесай

Извергът от хотела: „Трябваше да го направя“

Дрога и алкохол отключили психопроблем у арестувания


Трябваше, трябваше да го направя ”. Това повтарял по време на разпити 37-годишният Димитър Ръжев, който брутално умъртви приятелката си в стая в столичен хотел.

Кръвопролитието се разигра в нощта на неделя против понеделник. 24-годишната Златена Стоянова от Гълъбово бе открита в хотелската стая обезобразена от пердах и със забита ножица в едното око. Разследването посочило, че пловдивчанинът Ръжев и момичето били гаджета от няколко месеца. На 15 декември те пристигнали в София и наели стая. Според очевидци три дни те обикаляли столичните заведения. Във съдбовната вечер сред тях избухнал скандал и Ръжев се нахвърлил върху приятелката си. Първо я душил, след това почнал да я удря по главата с бутилка от уиски. “Накрая се ядосал, че едното й око е отворено и забил ножица в него ”, описа шефът на “Криминална полиция ” в Столична дирекция на вътрешните работи Ангел Бадънков. След убийството Ръжев бил видян от рецепциониска на хотела, че се държи несъответстващо във фоайето и повикала полиция. После пловдивчанинът самичък завел униформените до стаята с натрупа.

Според Ангел Бадънков до убийството евентуално се стигнало поради психологичен проблем, който се отключил след консумация на алкохол и опиати. Пред Бадънков арестуваният обяснил, че два-три дни подред се друсал и употребявал алкохол. “Момичето не му е дала никакъв мотив да извърши такова нещо. Явно той е имал вътрешно някакви проблеми, които от опиати и алкохол са избили. Като разговарях с него той не беше типичният вманиачен, беше здравомислещ, доста подредено и свястно говореше. Но в един миг се правеше на вманиачен. Не беше свястно обяснението му, за какво е направил убийството. Разказа по какъв начин е минал последният му ден, само че когато стигнахме до убийството, единствено сподели: “Ми, трябваше да го направя ” и изключваше ”, описа Бадънков. Пред близки майката на Златена – Гергана, споделила, че не познава арестувания за убийството.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР