Дрейтън Бърд е една от най-значимите фигури в областта на

...
Дрейтън Бърд е една от най-значимите фигури в областта на
Коментари Харесай

Дрейтън Бърд: Как се пише рекламно послание, което работи

Дрейтън Бърд е една от най-значимите фигури в региона на директния маркетинг и реклама за последния четвърт век. Има 52 години на практика опит в онлайн и офлайн маркетингa. През 2003-та година „ Chartered Institute of Marketing ” дефинира Дрейтън Бърд като един от 50-те експерти в света, оформили развиването на актуалния маркетинг, по тази причина получава прозвището " Бащата на маркетингa ". Той ще бъде един от лекторите на идното събитие на 18-ти и 19-ти октомври Innowave Summit 2019 във Варна.

Ако би трябвало да дадете съвет за това по какъв начин да сме сполучливи текстописци, какъв би бил той?

Дрейтън Бърд: Чували ли сте за залата Карнеги? Това е най-известната концертна зала в Америка. Сещам се за една история за човек, който отишъл в Ню Йорк. Докато бил в Манхатън, попитал един от локалните:

„ Как и аз мога да имам осъществяване в залата Карнеги? “ – „ Практика, процедура, процедура! – дал отговор мъжът. ”

Тайната на сполучливия текстописец е непрекъснато да написа. Пишете всеки ден. Наистина всеки ден. Колкото повече пишете, толкоз по-добре ще се справяте. Колкото повече неточности вършиме, толкоз по-добри ще ставате. Не задавайте глупави въпроси. Преди да започнете да пишете, научете се по какъв начин да пишете. Четете книги за копирайтинг. И не четете книги единствено и само за копирайтинг, четете и всевъзможни други хубави книги. Защото в случай че желаете да пишете, би трябвало да четете. Най-добрите писатели са и най-хубавите читатели.

Кое е по-успешното обръщение – логическото или прочувственото?

Дрейтън: Хората взимат решения въз основата на страсти. По тази логичност, когато страстите и логиката се сблъскат – страстите постоянно надвиват.

А какво бихте предложили – дълго или късо рекламно обръщение?
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР