Древният ритуал Нестинарство“ е тема на едно от пощенско-филателните издания,

...
Древният ритуал Нестинарство“ е тема на едно от пощенско-филателните издания,
Коментари Харесай

Нестинарството, Кан Тервел и Тамплиерите са сред темите на пощенските марки през 2018 г.


Древният обред „ Нестинарство “ е тематика на едно от пощенско-филателните издания, които ще бъдат пуснати в приложимост през 2018 година Тематичният проект за издаване на пощенски артикули и на специфични пощенски печати бе утвърден от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски, оповестиха от МТИТС.

През 2018 година ще бъде отдадено особено издание на 1300 години от успеха на Кан Тервел над арабската войска и обсадата на Цариград през 718 година България и Русия ще пуснат в приложимост взаимно 2 пощенски марки за отбелязване на 140 години от Руско-турската освободителна война. Историческата тема в маркоиздаването е показана и с пощенски издания, отдадени на 150 години от похода на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, както и на 100-годишнината от възкачването на трона на цар Борис Трети. Очаква се марката във връзка 900 години от основаването на средновековния Орден на Тамплиерите да притегли интереса на доста български и задгранични филателисти.

През 2018 година, София е оповестена за Европейска столица на спорта, а през 2019 година Пловдив ще бъде Европейска столица на културата. Тези събития също ще бъдат маркирани с пощенски марки.

Утвърденият от министър Московски тематичен проект за пощенските марки през 2018 година е основан въз основата на многочислени оферти на организации и институции. Те бяха оценени от Специализирания експертен съвет по маркоиздаване въз основа на критерии, избрани в нормативен акт. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР