Древните гърци смятат земята за изпъкнала като щит, заобиколена от

...
Древните гърци смятат земята за изпъкнала като щит, заобиколена от
Коментари Харесай

Има ли логика в твърдението, че Земята е плоска?

Древните гърци считат земята за изпъкнала като щит, заобиколена от водите на безконечен океан. А върху нея е ситуиран куполът на небосвода

За античните египтяни изпод е ситуирана Земята, над нея се разгръща богинята на небето, отляво и отдясно са корабите на бога Слънце на изгрева и залеза.
Съществуват голям брой достигнали до нас антични карти, където плоският свят е изобразен в детайли и много професионално. Например в популярните атласи на Пири Рейс, основани през 1528 година, се виждат Гренландия, Пабрадор, Флорида, Нюфаундленд. Как е могъл турският адмирал, съвременник на Колумб, да сформира толкоз цялостна карта на света? Откъде му е известно за съществуването на Антарктида?
През 1531 година се появява още една неповторима карта на плоската земя на френския математик и географ Оронцио финей. На нея конфигурацията на пояса на Антарктида подхожда на актуалните карти. Освен това Антарктида е изобразена с планински реки и хребети – без ледено покритие! Има сведения, че за съществуването на Америка и Антарктида са знаели още от времената на Александър Македонски.
В библиотека в Бон е открита карта „ Глореанус “, основана през 1510 година, с точните очертания на Америка -от Канада до Огнена земя. През октомври 1965 година Уелският университет (САЩ) разгласява издадената през 1440 година в Берн карта „ Винланд “, чийто незнаен създател 52 години преди Колумб показва крайбрежията на днешна Канада и на Северна Америка.Излиза, че „ изостаналите “ ни предшественици са знаели за земята повече, в сравнение с сме привикнали да считаме
Те са разкрили всичко това 400 години преди да бъде намерено от „ просветените учени “.
И по този начин, последователите на теорията за плоската Земя считат, че нашият свят съставлява плосък диск, заобиколен от ледената стена на Антарктида. Отгоре е така наречен „ купол “, под който се въртят Слънцето и Луната и останалите „ планети “. Луната се върти по-ниско от Слънцето. Луната не отразява слънчевата светлина, както е съгласно формалната доктрина, а е източник на лична светлина.
Спътниковите антени по къщите единствено се назовават „ сателитни “, тъй като са ориентирани към хоризонта, а не към небето. Те одобряват нормални радиосигнали от нормални предавателни кули, намиращи се на Земята, а не в Космоса. Това не е сателитна, а тропосферна радиовръзка, чието разстояние е от 300 до 800 км. Сигналът се отклонява от йоносферата. Това, което учените назовават „ йоносфера “, в действителност е въпросният „ купол “, покриващ земята от горната страна и отразяващ радиовълните към повърхността на Земята.
Това е единствено част от обстоятелствата, посочващи, че теорията за плоската земя има цялостно право на битие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР