Древните египетски пирамиди са създадени много преди появата на първите

...
Древните египетски пирамиди са създадени много преди появата на първите
Коментари Харесай

Древните египетски пирамиди са създадени много преди появата на първите египтяни

Древните египетски пирамиди са основани доста преди появяването на първите египтяни …Смята се, че Великите пирамиди са основани преди към 4000 години по заповед на фараона.Освен, че пирамидите са очевидно проявяване на силата и всемогъществото на владетеля приживе, след гибелта му те се трансформират в монументи.За актуалната просвета предназначението на пирамидите е повече или по-малко известно, само че точната дата на тяхното изграждане към момента не е ясна.Оказва се, че пирамидите са доста по-стари, в сравнение с се счита …
Неотдавна инженерът и теоретичен публицист Джон Антъни Уест прави сензационно изказване. Според него една от най-удивителните структури на платото Гиза е доста по-стара, в сравнение с си мислим, и не би могла да бъде издигната от античните египтяни!Факт е, че на гърба на Сфинкса Уест открива бразди от водни потоци – това допуска, че Египет в миналото е имал тропически климат. Но, в този момент има пустиня от доста хилядолетия. Следователно Сфинксът е на най-малко 7000 години.

 s1 - Древните египетски пирамиди са основани доста преди появяването на първите египтяни
По-рано се счита, че Големият сфинкс е издигнат по заповед на фараона Хафрен, с който е обвързвана и втората по величина пирамида на платото Гиза. Но откакто по Сфинкса са открити следи от вода, откривателите стартират да ги търсят по пирамидите. И … ги намират.Разглеждайки пирамидата на Хеопс, откривателите откриват дупка на височина два метра, в която всичко е покрито с черупки. Малко евентуално е строителите да са употребявали повреден блок за построяването на основата. Черупките могат да значат единствено едно – основата на пирамидата е във водата. И в случай че е по този начин, тогава възрастта й е най-малко 9 000 – 10 000 години.Факт е, че преди към 10 000 години, заради повишението на температурата, ледниците стартират да се топят, вследствие на което равнището на Световния океан се увеличи със 70 метра.Именно тогава водата наводнява основата на Хеопсовата пирамида и то за дълго време. Това значи, че пирамидите са доста по-стари.Четете още: Египетският академик Реда Халим разгласи съществуването на втори популярен СфинксНо учените са уверени, че египетската цивилизация поражда преди 3,5 хиляди години. Въпреки това, Сфинксът и пирамидите са били върху платото Гиза преди от към няколко хилядолетия. Кой ги е построил, в случай че не са били египтяните?

 s2 - Древните египетски пирамиди са основани доста преди появяването на първите египтяни
Друга удивителна находка в Южна Америка.Преди няколко години в Еквадор е открита пещера, която безусловно е цялостна до тавана с неповторими артефакти.Сред тях са каменна пирамида, в която е инсталирано око. Пирамидата е висока 27 см и се състои от 13 стъпала. Този артефакт съставлява сериозна тайнственост за учените.Тази и други американски пирамиди са разнообразни от египетските. Те имат друг надолнище и конструкция. Всички те са стъпаловидни, само че пирамидата, открита в еквадорската пещера, има гладки странични ръбове, по-остри ъгли на надолнище и наподобява повече на египетска. Наличието на око на върха на пирамидата също е изненадващо.Нито за античните маи, нито за ацтеките изображението на окото не е било важен знак. Но … в Египет, Окото на Хор е най-мощният знак на египетската магия, който противодейства на силите на злото.На върха на египетската пирамида е повдигнат по този начин нареченият пирамидион – дребен камък във формата на пирамида.Но още по-мистериозни и невероятни изображения се намират в основата на пирамидата – пет бели точки, които учените свързват със съзвездието Орион. Дълго време моряците от Северното полукълбо са употребявали това съзвездие като референтна точка, само че Еквадор се намира в Южното полукълбо, където господства съзвездието Южен кръст.Освен петте бели точки в основата на пирамидата има и антични трудове, които в превод значат „ Синът на Създателя идва “.Изглежда, че пирамидите са издигнати от цивилизация, за която не знаем нищо …И тази цивилизация е толкоз мощна, че популяризира въздействието си върху цялата планета.Може би проучването на следите – самите пирамиди – ще помогне да научим повече за тази мистериозна прецивилизация. Но по какъв начин да се случи това? Външно, сякаш те са добре проучени, само че точната им вътрешна конструкция към момента е мистерия …Като четец на HiddenTruth, Ви каним да се присъедините към общността на HiddenTruth.site в формалните Facebook групи и страници, с цел да обсъждате загадки, просвета и настоящи въпроси с мислещи хора от целия свят.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР