Древни българи, облечени в средновековни доспехи, на кон, със стрели,

...
Древни българи, облечени в средновековни доспехи, на кон, със стрели,
Коментари Харесай

Мадара посрещна древните българи

Древни българи, облечени в средновековни доспехи, на кон, със стрели, копия и царственост се събраха в подножието на Мадарските скали за второто издание на националния феодален събор „ Магическата Мадара “.

Надежда Николова е представител на шуменския клуб " Традиция " и е един от идеолозите на събора.

ВСИЧКИ фотоси от събора ТУК

Мадара е остаряло светилище и още античните българи са разбрали, че тя е магическа и тя е била място за доста от техните ритуали, изясни тя и добави, че особено е определена и датата на събора - Еньовден.
Този празник е обвързван със Слънцето, лекуването и магиите, означи Надежда Николов. През Средновековието всички и всичко е било по-близо до Земята и е хубаво и в този момент да поддържаме тази непосредственост, добави тя.
По време на събора от клуб " Традиция " демонстрираха и възстановка на описа за хан Кубрат и петте му сина.
 
Магическата Мадара
Публикувахте от Darik Шумен в 24 юни 2017 година
Участниците показаха феодален обичай, просвета, занаяти, както и пукотевица с лък, конна езда, хладни оръжия, брони, щитове. Всички те са готови и направени от фенове на историческите въставновки.

 dariknews.bg

Един от тях е Тодор Драгиев. Той членува в патриотичен клуб " Крум Страшний " - Шумен. Преди 7 години той е поканен от свои прочут на церемониал на българските униформи, което го среща с забавни хора. Леко-полеко той стартира да се интересува от историята. След като го поканили и да взе участие.

Отначало единствено гледах, само че за една възстановка в Бяла, Русенско се оказа, че няма хора и ми дадоха облекла, с цел да вземам участие. Имах и театрална тресчица, само че по-късно...не мога да спра да вземам участие, споделя Тодор.
 dariknews.bg

Той споделя, че незабавно след работа се захваща да майстори брони и щитове. Той е основал дребна работилница в гаража си, където създава голям брой аксесоари. Чета исторически литература и оттова се изучавам. На правилото проба-грешка е ненапълно, само че по този начин след две сбъркани ризници - към този момент мога да ги върша, майтапи се мъжът.
Той харесва Мадара. Мястото тук провокира мощни страсти, които всеки усеща, споделя Тодор.
 dariknews.bg

Организатори на събора са Община Шумен, Регионалният исторически музей, Национално придвижване „ Традиция “ - районен клон Шумен и кметството на село Мадара.
 dariknews.bg

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК. Там чакаме и вашите мнения.
По тематиката Като прабългарите (СНИМКИ/ВИДЕО) Средновековието се настани в Плиска (СНИМКИ/ВИДЕО)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР