Дрехите, обувките, бельото, бижутата и аксесоарите, които избираме да носим

...
Дрехите, обувките, бельото, бижутата и аксесоарите, които избираме да носим
Коментари Харесай

7 неща в гардероба, които крият риск за здравето

Дрехите, обувките, бельото, бижутата и аксесоарите, които избираме да носим всеки ден, ни карат да се усещаме красиви, носят ни чувство за комфорт и повдигат самочувствието ни. Именно с тази мисъл в главата, множеството дами потеглят по магазините, с цел да купят следващата нова облага, която да ги накара да се усещат красиви, уверени, мечтани.

Някои от тези фешън продукти, прилежно прибрани в дрешника, крият страшна загадка - те постепенно и последователно вредят на здравето ви, а вие даже не подозирате за това, написа съветският уебсайт Ad Me.

Вижте кои са тези 7 неща в дрешника ви, които е добре да носите единствено при специфични случаи и се замислете дали не е време да преосмислите концепцията си за облекла:

Сутиен с повдигащ резултат



Сутиенът от този тип несъмнено прави гърдите образно по-големи и стегнати, само че истината е, че забавя кръвообращението, което от своя страна носи редица опасности. Преди да си купите такова долни дрехи, уверете се, че е направено от първокласен материал, а размерът е тъкмо като за вас и не ви стяга прекомерно. В никакъв случай не спете с този сутиен и не го носете повече от 12 часа на ден.

Оформящо долни дрехи



Стягащото долни дрехи, което завоюва сполучливо своя територия в дамския дрешник, също крие рискове за здравето. То притиска мощно стомаха, а нездравословните последствия от това са киселини и отоци. Лекари настояват, че честото носене на коригиращо долни дрехи може да аргументи разширени вени и проблеми с гърба. Освен това кожата не може да „ диша “ добре с подобен тип долни дрехи, което може да докара до раздразнения и обриви.

Бельо вид „ прашка “



Бельото вид „ Прашка “ е обичан на доста дами, тъй като наподобява секси и е съвсем незабележимо и под по-прозрачни облекла. Често обаче носенето на подобен вид долни дрехи усилва риска от генитални инфекции. В множеството случаи материята е синтетична, задържа влага и топлота, като по този метод основава идеална среда за нездравословни бактерии.

Тесни дънки



Носенето на прекомерно тесни дънки и панталони може да докара до отоци, разширени вени, храносмилателни проблеми, изтръпване на крайниците. Специалистите даже дефинират този тип дънки за актуалния корсет. В международен мащаб има случаи на младежи с деформирани кости на таза поради непрекъснатото носене на доста тесни дънки.

Обувки с високи токчета



Честото носене на обувки с високи токчета може да бъде нездравословно, защото тежестта на тялото не се разпределя отмерено върху ходилата — основното натоварване се поема от пръстите. Това води до деформации на ходилото, в допълнение — болки в гърба.

Голяма дамска чанта



Когато огромните дамски чанти станаха съвременни, доста дами бяха удовлетворени, тъй като събираха всичко, от което се нуждаеха. В резултат на това огромните чанти се трансфораха в тежки торби, които множеството дами носеха на едно рамо. Главоболие, дискомфорт в рамото, гръбначни изкривявания, са единствено част от неприятните последствия. По принцип чантата, която носите през целия ден с вас, не би трябвало да тежи повече от 10% от телесното ви тегло.

Евтини бижута



Евтините бижута, които купувате за себе си и вашите деца, могат да съдържат рискови метали и химикали. Учени от Съединени американски щати тествали 99 бижута от 14 разнообразни онлайн магазина. Анализът удостоверява съществуването на арсеник, олово и живак в количества, които се смятат за рискови за живота. В друго изследване откривателите откриха, че от 103 проби на евтини китайски бижута за бебета, 12% съдържат рискови количества токсични метали. Затова бъдете доста деликатни при пазаруването на бижута.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР